Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

sâmbătă, 5 noiembrie 2011

O Minune Clonată - Sat Austriac în China! A Cloned Wonder - an Austrian Village in China


(Română) Cei 923 de locuitori ai superbului sat alpin Hallstatt, din regiunea Salzkammergut a Austriei, sunt scandalizaţi. O companie imobiliară chineză vrea să copieze, literalmente, cărămidă cu cărămidă, aşezarea lor, inclusiv celebrul lac pe malul căruia a fost construită. Satul clonat ar urma să apară în provincia Guangdong din sudul Chinei. Deşi imitaţia este cea mai sinceră formă de flatare, sătenii austrieci nu sunt deloc încântaţi de idee, unii considerând-o chiar „un furt”. Primarul din Hallstatt, Alexander Scheutz, a declarat că o echipă de arhitecţi chinezi au măsurat şi fotografiat totul în localitate. „Sunt mirat, nu indignat. În acest sat vin circa 800.000 de vizitatori în fiecare an să fotografieze. Arhitecţii chinezi au putut să-şi facă măsurătorile în voie, fără să fie remarcaţi”, a spus edilul. Copierea bisericii din sat ar putea fi o altă problemă, fiindcă „o casă a lui Dumnezeu” nu poate fi reprodusă ca obiectiv turistic, a explicat preotul catolic Richard Czurylo pentru cotidianul „Die Presse”.
Hallstatt nu este singura minune a lumii copiată de chinezi. Chengdu British Town este inspirat după Dorchester. Shanghai are zone xeroxate după Barcelona, Veneţia şi Germania. Într-un cartier al oraşului Hangzhou se află o copie a celebrului Turn Eiffel din Paris. Hangzhou este un vechi oraş imperial devenit un loc şic de vilegiatură, situat la 200 de kilometri de Shanghai.
Aşezat pe malul de sud-vest al lacului Hallstätter See, Hallstatt este o populară atracţie turistică situată pe şoseaua care leagă Salzburg de Graz. Aici se poate vizita prima mină de sare cunoscută din lume.



File:Hallstatt 001.jpg
Hallstatt -populară atracţie turistică situată pe şoseaua care leagă Salzburg de Graz unde se poate vizita prima mină de sare cunoscută din lume- a popular tourist attraction situated on the road linking Salzburg and Graz where you can visit the world's first known salt mine 












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...