Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

marți, 28 februarie 2012

Misterul liftului de 96.000 km, care va ajunge la cer - The Mystery of the 96 000 km elevator


(Română) În Japonia, o societate de construcţii susţine că este gata să realizeze un ascensor gigantic, cu înălţimea de 96.000 km, cu scopul de a permite călătoriile în spaţiu, potrivit The Daily Yomiuri.. Toţi experţii societăţii consideră proiectul realizabil, după cum spune directoarea de proiect Satomi Katsuyama, numai costul său rămâne un mare mister. Firma Obayashi vrea să construiască imensul lift susţinut de cabluri cu lungimea de 96.000 km. Se preconizează că proiectul nu va fi gata până în 2050. Ideea scriitorului britanic Roald Dahl din volumul SF « Charlie şi marele ascensor de sticlă » iată că prinde viaţă. Liftul, fabricat din nanotuburi de carbon, material de 20 de ori mai uşor decât oţelul, se va deplasa cu 200 km/h şi va putea transporta maximum 30 de persoane. La primul etaj, acestea vor putea admira o staţie orbitală situată la altitudinea de 36.000 kilometri. Firma Obayashi speră, astfel, să capete un rol important în turismul spaţial.
Ascensorul spaţial - The space elevator




(English) http://theweek.com/article/index/224862/a-space-elevator-by-2050



(Deutsch) http://diepresse.com/home/panorama/welt/734323/Japan_Baufirma-traeumt-vom-Aufzug-in-den-Weltraum


(Français) http://www.sur-la-toile.com/article-14188-L-ascenseur-spatial-japonais-pour-2050.html


(Svenska)  http://www.nyteknik.se/popular_teknik/teknikrevyn/article3415347.ece




3 comentarii:

  1. Suna interesant dar oare cu ce forma de energie va functiona uriasul ascensor?

    RăspundețiȘtergere
  2. Dar cablurile din ce material vor fi confecţionate?Cabluri cu aşa o lungime au o greutate considerabilă şi ar trebui să fie suficient de rezistente încât să îsi suţina propria greutate şi a liftului încarcat cu sarcina adimsă.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cabina liftului ar fi una impresionanta, mai ales ca cei 30 de oameni vor calatori 48 de ore cu ea. Deci va trebui sa fie presurizata, normal, apoi dotata cu toalete, mancare si alte facilitati. Masuri de salvare in caz ca se rupe cablul. Ce sa mai va fi o naveta spatiala fara motor. Proiectul este destul de interesant!

    RăspundețiȘtergere

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...