Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

vineri, 8 iunie 2012

Mistere care nu vor fi niciodată dezvăluite

 (Română) De-a lungul istoriei, oamenii au încercat mereu să dezlege misterele. Cu cât este mai ascuns un lucru, cu atât suscită mai multă atenţie din partea lumii. Totuşi, oricât de mult ar încerca oamenii să dezlege unele enigme, ei nu vor avea sorţi de izbândă. Iată câteva din misterele fără rezolvare:
Formula Coca Cola, băutura cea mai populară din lume. Savoarea sa aparte a făcut să devină una din cele mai vândute licori răcoritoare. Nimeni nu ştie însă cu siguranţă reţeta şi proprţia în care sunt amestecate ingredientele. Potrivit unei legende, numai cei doi fondatori ai companiei cunosc formula, dar unul ar avea o jumătate şi celălalt cealaltă jumătate. 
 
Prepararea puiului KFC: nimeni nu ştie ingredientele deliciosului pui fript de la acest lanţ de restaurante. Reţeta datează din anii 1930, când Harland Sanders a preparat primul pui crocant. El a creat lanţul de restaurante, dar numai doi oameni au acces la reţeta originală. Se ştie doar că se bazează pe ierburi şi mirodenii, dar nu se cunoaşte ce anume conţine. Edificiul unde e păstrată reţeta e păzit cu străşnicie.


Viorile Stradivarius sunt cele mai valoroase instrumente din lume. Caracteristicile lor sonore sunt unice, nimeni nu ştie cum se obţine o astfel de fidelitate ieşită din obişnuitul uman. Unii au crezut că lemnul unic este la originea sonorităţii divine, dar adevăraul a fost dus în mormânt după moartea patriarhului familiei. Antonio Giacomo Stradivari, supranumit Stradivarius, s-a născut în 1644 la Cremona şi a murit la 18 decembrie 1737, la vârsta de 93 de ani. Celebrul lutier a fabricat multe instrumente cu coarde, din care s-au păstrat 600 viori, 50 violoncele, 3 chitare. În ultimele decenii, preţul acestora a crescut de mai bine de 200 de ori, ajungând la 6 milioane de euro (de circa 500 de ori greutatea lor în aur).


Dublul şerveţel habsburg nu lipseşte niciodată de la festivităţile din Austria. Fabricarea sa este însă un secret. Şerveţelul obişnuit are o singură ţesătură, pentru a obţine unul dublu este necesară o tehnică unică. Numai puţine persoane o cunosc. Au fost încercate imitaţii în lume, dar nimeni nu ştie secretul originalului.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...