Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

luni, 26 noiembrie 2012

Furtuna solară din 2013 ar putea fi un Armaghedon


(Română) SUA au tras semnale alarmă. Ciclul solar s-a schimbat şi, o dată cu el, obişnuita linişte. Soarele va avea o mai mare intensitate, ceea ce se traduce printr-o mai mare activitate magnetică şi erupţii solare. 
Sunt fenomene care pot afecta enorm societatea noastră actuală, sistemele de navigaţie şi comunicaţii pot rămâne în suspans. Cercetătorii prevăd că la finalul anului 2013
va fi momentul unei mai mari activităţi din noul ciclu. Riscul se va extinde în vitorii şase ani. Depedenţa societăţilor moderne de reţelele de comunicaţii, sateliţi şi telefonie mobilă ar putea agrava consecinţele. Astfel, o furtună solară extremă ar putea duce la grave consecinţe. Există antecedente şi mai rele. Furtuna solară cea mai puternică s-a produs în 1859, dar atunci nu erau probleme grave, fiindcă nu existau tehnologii de vârf. Totuşi, aurorele boreale care s-au produs au uimit locuitorii planetei. Altele mai recente, precum cea din 1994, care a făcut să cadă doi sateliţi, sau cea din 1989, care a scos din funcţiune o centrală hidroelectrică din Quebec timp de 9 ore, au cauzat pierderi de sute de milioane de dolari. Dar care vor fi efectele “furtunii secolului?” Studii realizate la cererea NASA, armata SUA, Parlamentul britanic şi un grup de experţi din Comisia Europeană cred că pe parcursul a 5 zile se va experimenta un adevărat “Armaghedon”. Există riscuri de accidente, pene de electricitate, oamenii vor putea rămâne fără apă, ar putea izbucni mari incendii electrice simultane. Oamenii pot rămâne blocaţi în lifturi şi evacuarea ar putea fi complicată. Vor putea dispărea bazele de date bancare. Telefoanele mobile, computerele, radiourile şi televizoarele vor “cădea” în lanţ, lăsând populaţia izolată şi putând duce la haos. Autorităţile din SUA au lansat deja recomandări pentru pregătirea de dinaintea “furtunii secolului”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...