Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

joi, 22 noiembrie 2012

Mister: A prezis dezastrul! De ce s-a urcat la bord?


(Română) Jurnalistul William Stead şi-a prezis moartea când a scris nuvela “Cum s-a scufundat Mail Steamer în Atlantic”. S-a descoperit o scrisoare prin care s-a aflat că victima a presimţit că Titanicul se va scufunda şi totuşi s-a urcat la bordul vasului.
 În nuvela lui este vorba de un vapor care naufragiază, iar pierderile sunt imense, din cauza lipsei bărcilor de salvare.
Într-o notă, Stead a adăugat la povestea sa: “Şi exact acest lucru se va întâmpla dacă agenţiile de transport maritim vor continua să trimită navele pe mare fără bărci de salvare suficiente”. Cu toate acestea, jurnalistul a urcat pe Titanic şi a scris o scrisoare unui prieten în ziua în care vasul a plecat din Southampton spre New York la 10 aprilie 1912. Scrisoarea a fost scoasă la licitaţie recent la preţul de 40.000 lire (circa 225.225 lei). La 62 de ani, cât a avut când s-a urcat la bordul Titanicului, William Stead a fost unul dintre cei mai buni jurnalişti ai secolului XIX. El s-a numărat printre cei 1.514 de pasageri care au murit după ce vasul s-a scufudat în urma ciocnirii cu un aisberg în Oceanul Atlantic. Numai 710 persoane au fost salvate, din cauza lipsei de bărci de salvare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...