Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

vineri, 7 decembrie 2012

Poftiţi în cele mai frumoase târguri de Crăciun


Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Germania

Toată Germania se bucură în fiecare an de târgurile sale de Crăciun. Toate standurile sunt prevăzute cu lumini, de oriunde vine un miros de vin fiert, turtă dulce şi de migdale prăjite. Bucuria din preajma Crăciunului creşte simţitor. Dar oare unde poţi să bei cel mai bun fiert? Unde găseşti lucrurile cele mai deosebite? Cum este atmosfera în cadrul târgurilor de Crăciun?
Fiecare orăşel din Germania are de ceva timp propriul său târg de Crăciun.
Cu toate acestea, tot cele mai mari şi cele mai renumite târguri de Crăciun sunt adevăraţi magneţi în preajma sărbătorii de Crăciun, căci unde poţi să guşti cunoscutele turte dulci „Printen” dacă nu în Aachen de unde poţi să şi admiri celebrul Dom din Aachen sau unde poţi găsi cel mai gustos vin fiert, dacă nu la târgul de Crăciun „Christkindlemarkt” din Nürnberg?

Târgul de Crăciun din Aachen – de aici puteţi admira Domul şi Primăria din Aachen. Târgul atrage anual în jur de 1,5 milioane de turişti. Aici trebuie neapărat să gustaţi renumitele turte dulci de Aachen „Printen”


                                                      Turtele dulci de Aachen “Printen”


Târgul de Crăciun „Striezelmarkt” din Dresda este cel mai vechi târg de Crăciun din Germania – cel care are loc acum în anul 2012 împlineşte 578 de ani. Milioane de turişti sunt atraşi în fiecare an de târgul de Crăciun organizat în piaţa Bisericii Crucii, „Kreuzkirche”. Cuvântul „Striezel” se referă la cozonacii împletiţi de Dresda –dacă vizitaţi acest târg de Crăciun trebuie neapărat să gustaţi aceşti cozonaci delicioşi.

Anul acesta are loc a 578-a ediţie a târgului de Crăciun din Dresda numit Striezelmarkt“. Târgul de Crăciun este cunoscut în mod deosebit pentru delicioşii cozonaci împletiţi de Dresda. Prevăzut cu numeroase lumini strălucitoare, acesta iese de asemenea în evidenţă prin cea mai mare piramidă în trepte din lume (14,5 metri înălţime)


                                      Renumitul cozonac de Dresda „Dresden Stollen”


          Un clasic al târgurilor de Crăciun din Germania este cel organizat la Nürnberg, numit „Christkindlesmarkt”. Acesta începe în mod tradiţional prin prezentarea pruncului Iisus de către un cor. Printre plăcerile culinare se alătură „Drei im Wegla” ( cârnaţi de Nürnberg) şi cel mai mare bol care conţine o băutură fierbinte preparată din vin roşu, rom şi suc de fructe numită „Feuerzangenbowle”. Această băutură este preparată prin intermediul aşa numitului „Bowle” care este un fel de bol deasupra căruia se aşază un fel de cleşte de forjă (Feuerzange) cu o „căpăţână” de zahăr peste care se toarnă rom şi căruia i se dă foc.













                                        Renumita băutură „Feuerzangenbowle”


       Târgul de Crăciun din Rostock organizat în Piaţa Nouă (Neuer Markt) este înconjurat de case istorice cu fronton. Priveliştea este unică şi atrage în fiecare an nenumăraţi turişti din Scandinavia.

În Berlin puteţi să alegeţi între mai mult de 60 de târguri diferite de Crăciun. Dacă vreţi mai multă acţiune mergeţi în piaţa Alexanderplatz unde vă puteţi da în montagne-russe. Dacă căutaţi nişte privelişti nemaipomenite sau diverse plăceri culinare mergeţi în piaţa Gendarmenmarkt. Dacă vreţi să ascultaţi live colinde puteţi merge în faţa palatului Charlottenburg.
Cei care au poftă de un vin fiert în Berlin pot să aleagă între mai mult de 60 de târguri de Crăciun. În sectorul Spandau se găsesc cele mai mari coroane de Crăciun. În piaţa „Gendarmenmarkt” puteţi avea cele mai frumoase privelişti. În faţa palatului Charlottenburg (foto) puteţi asculta colinde live.


A 555-a ediţie a târgului de Crăciun din Leipzig în oraşul vechi. Anul acesta au venit 2,3 milioane de turişti cu această ocazie. Cele mai importante momente: deschiderea prin intermediul corului „Tomanerchor” şi cel mai mare calendar cu surprize pentru postul Crăciunului.

Cel mai mare pom de Crăciun din Germania poate fi admirat în Dortmund. Acesta are o înălţime de 45 de metri. Pe fanii echipei Borussia Dortmund îi aşteaptă o mare surpriză: În pomul uriaş strălucesc Cupa DFB(Deutscher Fußball-Bund) şi titlul de campioană câştigate de către Borussia.

Până şi oraşul Hamburg are numeroase târguri de Crăciun. Cele mai frumoase privelişti le puteţi avea în piaţa primăriei Rathausmarkt. Deasupra pieţei poate fi admirat Moş Crăciun în sania sa trasă de reni. Un moment cu adevărat deosebit pentru copii.

În jur de 3 milioane de vizitatori participă anual la târgul de Crăciun „Christkindlmarkt” din München din piaţa Marienplatz. Un element optic deosebit este pomul de Crăciun de aproape 30 de metri prevăzut cu 3.000 de beculeţe. Acesta este donat în fiecare an de către un alt oraş.

În pitoreasca piaţă Römerberg înconjurată de case de paiantă are loc târgul tradiţional de Crăciun din Frankfurt am Main. Aici puteţi degusta un vin fiert de mere.

În jurul domului are loc târgul de Crăciun din Mainz- nişte privelişti impresionante. Printre atracţiile principale se alătură teatrul de păpuşi de Crăciun cu figurine cioplite din lemn de tei în mărime naturală.
                                           Teatrul de păpuşi de Crăciun din Mainz

Târgul de Crăciun din Stuttgart are loc în centrul oraşului. Acesta are o tradiţie veche de 300 de ani. În anul 2011 a atras 4 milioane de turişti. Atracţia principală este pâinea tradiţională de Stuttgart de poame care conţine multe fructe uscate.

În oraşul vechi aflat pe lista destinaţiilor protejate Unesco are loc cel mai vechi târg de Crăciun din oraşul Lübeck. Acesta a fost menţionat pentru prima dată în anul 1648 în documentele istorice. Neapărat trebuie să gustaţi produsele din marţipan.


Un peisaj spectaculos. Târgul de Crăciun din Köln are loc în faţa Domului. Deasupra standurilor se desfăşoară o instalaţie lungă de Crăciun. Aici poţi să benchetuieşti o dată pe an. Printre atracţiile culinare se alătură caviarul rusesc, mierea finlandeză şi mâncarea tradiţională elveţiană Raclette.

Târgul de Crăciun din Salzburg, Austria

Salzburgul a devenit un pardis hibernal de shopping însufleţit de muzică. Imagini din filmul clasic Sunetul muzicii cu Julie Andrews, clădiri împodobite, caleşti trase de cai se plimbă în voie pe bulevarde. Oraşul în care s-a născut celebrul compozitor Wolfgang Amadeus Mozart, în anul 1756, este foarte elegant sub mantia de zăpadă, ca şi vara, când parcurile abundă de flori şi de vegetale în culoarea smaraldului. Pieţele de Crăciun îi dau însă o strălucire aparte. Principalele pieţe ale oraşului, Piaţa Catedralei şi Residenzplatz, datează din secolul XV şi numeroşi vizitatori roiesc în jurul celor 95 de căsuţe cu dulciuri, într-o varietate incredibilă, decoraţiuni, gustări festive, suveniruri, glühwein (vin fiert) de nenumărate feluri (ca şi în pieţele de Crăciun de la Viena). În sudul oraşului, Piaţa de Crăciun Waldbad Anif oferă un festival al artelor. Fortăreaţa Hohensalzburg, construită în 1077, este cea mai mare şi cea mai bine conservată citadelă din Europa Centrală. Şi aici este o piaţă minunată de sărbătoare, de unde se poate lua funicularul pentru a te bucura de o fantastică panoramă a oraşului.


Târgul de Crăciun din Stockholm la Skansen


Atmosfera de Crăciun a ajuns şi în frumoasa capitală nordică Stockholm. Un târg de Crăciun deosebit de frumos are loc în cel mai mare muzeu în aer liber din lume, Skansen. Aici puteţi să intraţi în atmosfera de Crăciun degustând numeroasele bunătăţi suedeze şi ascultând colinde de Crăciun live. Puteţi vizita biserica Seglora Kyrka şi să luaţi parte la un concert special de Crăciun.

Toate căsuţele de la Muzeul Skansen sunt încălzite şi prevăzute cu mese pregătite special de Crăciun 


Mai jos puteţi vedea un filmuleţ cu târgul de Crăciun de la Skansen:



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...