Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

joi, 10 ianuarie 2013

De ce cred japonezii că Iisus a fost la ei



Japonezii păstrează o legendă potrivit căreia într-un cătun din nordul Japoniei ar exista un mormânt al lui Iisus Hristos. Nimic mai fals! Doar o poveste pitorească despre un cioban care s-ar fi stabilit acolo cu două milenii în urmă pentru a cultiva usturoi. Pribeagul s-a fi îndrăgostit de fiica unui ţăran, Miyuko, şi au avut împreună 3 copii. El ar fi murit în 106 şi amintirea lui a dăinuit sub numele de Daitenku Taro Jurai.  
 Se crede că, în vechime, localnicii purtau haine asemănătoare celor îmbrăcate de cei din Palestina biblică, femeile purtau văluri şi creşteau bebeluşii în coşuri precum cele din Ţara Sfântă.
Nou-născuţii erau înfăşaţi în scutece brodate cu un semn care semăna cu steaua lui David şi aveau pe frunte cruci. Dialectul local include cuvinte cum ar fi aba sau gaga (mamă) şi aya sau dada (tată), care sunt mai aproape de ebraică decât de japoneză. Numele satului, Heraimura, ar putea fi legat de o diaspora din Orientul Mijlociu. Arimasa Kubo, un pastor din Tokyo, crede că Shingo ar fi putut să fie locuit de descendenţi ai celor zece triburi pierdute ale lui Israel. În 2004, ambasadorul israelian Eli Cohen a vizitat mormintele şi a dedicat o plachetă legăturilor dintre  Shingo şi oraşul Ierusalim. O altă teorie ar fi că osemintele aparţin de fapt unor misionari creştini din secolul XVI. Aceştia au venit prima oară în 1549, dar religia creştină a fost interzisă în 1614 în Ţara Soarelui Răsare. Creştinii au fost persecutaţi. Pentru a-i depista, erau puşi să calce în picioare o cruce sau imaginea Fecioarei cu pruncul Iisus. Cei care refuzau să-şi denunţe credinţa erau decapitaţi, arşi pe rug, torturaţi, omorâţi în chinuri. Pentru mai mult de 200 de ani, până ce Japonia a deschis porţile Vestului în 1868, creştinismul a supravieţuit în comunităţi răzleţe, ceea ce explică de ce tradiţiile creştine ale Shingo nu sunt practicate în restul regiunii. Astăzi, japonezii sunt în majoritate shintoişti şi buddhişti şi, din cei 127,8 milioane de niponi, doar 1% se identifică drept creştini.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...