Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

sâmbătă, 5 ianuarie 2013

Mâna Sfântului Ioan Botezătorul face minuni



Oamenii au stat răbdători la cozi de câţiva kilometri în Rusia pentru a privi mâna Sfântului Ioan Botezătorul, mâna cu care l-a botezat pe Iisus Hristos.  Sfânta relicvă a ajuns pentru prima oară în această ţară în 2006, după revoluţia bolşevică din 1917. Pensionarul Vladimir Mastukov şi-a recăpătat puterea de a merge după ce a sărutat caseta în care sfânta mână se află. 
Timp de 5 ani mersese în cârje, pe care le-a abandonat imediat după ce a atins racla, pentru că a putut imediat să meargă neajutat.
„Am simţit o lumină în tot  trupul. Mulţumesc lui Dumnezeu”, a spus Mastukov, citat de „Daily Mail”.  Mâna sfântă este intactă, se poate vedea pielea, care este intactă. Îi lipsesc numai două degete. Relicva are o istorie stranie. Proprietarii săi au fost creştinii ortodocşi, catolici şi musulmani, care îl consideră pe Sfântul Ioan un profet, a explicat mitropilitul Amfilohie, lider ortodox al Muntenegru, unde se află acum sfânta mână. Se spune că a fost singura parte din trupul Sfântului Ioan Botezătorul care a putut fi luată de apostolul Luca din satul unde a fost înmormântat şi a făcut mereu miracole. A ajuns la un sultan turc, de la un Ordin Cruciat, a fost păstrată mult timp pe insula greacă Rodos. La sfârşitul secolului XVIII, a fost dăruită de Ordinul Maltez ţarului rus Pavel I pentru a-i salva imperiul de expansiunea lui Napoleon Bonaparte. Şi chiar a ajutat la zădărnicirea tentativei lui Napoleon de a îngenunchea Rusia. Când Romanovii au fost răsturnaţi de la putere în 1917, mâna Sfântului Ioan Botezătorul a fost dusă pe furiş în Estonia, Germania şi în final în Danemarca, unde a fost deţinută de mama ultimului ţar, Maria Fiodorovna. Ea a dat relicva capului sinodului ortodox rus din străinătate, care a dat-o ulterior regelui Alexandru al Iugoslaviei în semn de gratitudine pentru ajutorul dat refugiaţilor ruşi. Mâna dreaptă a Sfântului Ioan Botezătorul se află la Mânăstirea Cetinje din Muntenegru. Părticele din sfânta mână se află şi la Mânăstirea Dionisiu, la care şi-au adus contribuţia domnitori români, de pe Muntele Athos. O altă bucată din braţ se află în Muzeul Topkapi din Istanbul.
Sfântul Ioan Botezătorul, pictat de El Greco

Mânăstirea Cetinje din Muntenegru

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...