Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

joi, 31 ianuarie 2013

Mister: El Dorado a fost un loc sau o persoană ?



Fabulosul oraş al aurului a ademenit conchistadori în călătorii anevoioase fără succes prin păduri seculare, pe parcursul veacurilor. Mitul oraşului pierdut a apărut după descoperirea Americii de către Columb în 1492 şi a dus la câteva expediţii în secolele viitoare cu scopul de a găsi comorile.

 Zipa îşi acoperea trupul cu praf de aur şi oferea comori zeiţei Guatavita în mijlocul unui lac sacru, potrivit tradiţiei Muisca, ce se află la originea mitului El Dorado – modelul acesta de aur este expus la Muzeul Aurului din Bogotá, Colombia

Până astăzi un astfel de oraş nu a fost descoperit. Dar a existat vreodată un oraş din aur ? Cercetătorii cred că El Dorado (în limba spaniolă Auritul) nu a fost de fapt un loc, ci o persoană, un conducător de trib care era aşa de bogat, încât se acoperea cu aur în fiecare dimineaţă şi seara îl spăla, ca un ritual. Povestea îşi are originea de la un lider al tribului Muisca, ce ar fi trăit în Columbia centrală în jurul anului 800 d.Hr. Conceptul oraşului pierdut se pare că nu a fost decât o combinaţie între mit şi setea nepotolită pentru aur a primilor conchistadori europeni. Visul oraşului de aur pierdut, El Dorado, i-a purtat pe mulţi conchistadori în călătorii dure infructuoase prin pădurile tropicale şi munţii din America de Sud. Dar "auritul" nu a fost de fapt un loc, ci o persoană, după cum confirmă recente cercetări arheologice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...