Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

sâmbătă, 5 ianuarie 2013

Misterele Iordanului, unde a avut loc Botezul Domnului



Iordanul este cel mai important râu din Ţara Sfântă, atât ca sursă de apă, cât şi pentru minunile care s-au petrecut aici, potrivit Vechiului şi Noului Testament. Israeliţii au poposit pe malurile sale (Iosua 3:1) şi apele au devenit "ca un zid", permiţând oamnilor să treacă ca pe uscat (Iosua 3: 13-17). Şi-a despărţit apele şi pentru profeţii Ilie şi Elisei (Elisei despartea apele Iordanului cu mantaua lui Ilie). Elisei îl trimite pe sirianul Naaman să facă baie de şapte ori în Iordan pentru a se vindeca de lepră. Pe malurile Iordanului, Sfântul Ioan Botezătorul predica oamenilor să se căiască, să se întoarcă la Dumnezeu şi îi boteza. În Iordan l-a botezat pe Fiul lui Dumnezei, Iisus Hristos: 


13 Atunci Isus a venit din Galileea la Iordan ca să fie botezat de Ioan,
14 însă Ioan a încercat să-L împiedice, spunând: "Eu am nevoie să fiu botezat de Tine, cum se face deci că Tu ai venit să fii botezat de mine?"
15 Isus i-a răspuns: "Lasă să fie aşa, pentru că se cuvine ca noi să împlinim tot ce cere Dumnezeu." Şi Ioan a acceptat.
16 Când Isus a ieşit din apă, după ce a fost botezat, cerurile I s-au deschis şi L-a văzut pe Duhul lui Dumnezeu coborând ca un porumbel şi venind peste El,

17 iar o voce din cer a spus: Acesta este Fiul Meu pe care-L iubesc şi de care Îmi place!( Matei 3:13-17, Noul Testament)

Iordanul, în ebraică Nehar haYarden, care înseamnă Râul Durerii, al Judecăţii sau Coborâre, a dat numele Iordaniei şi Cisiordaniei. Din Muntele Hermon, patru izvoare se unesc să formeze râul care intră în Mare Galileii şi, până la Marea Moartă, parcurge 360 de kilometri. Valea lui e cea mai joasă din lume, ajungând în Marea Moartă la 392 metri sub nivelul mării. În zona de la est de Ierihon s-a identificat vechiul Bethbara (în aramaică, trecere), locul prin care israeliţii l-au traversat cu Arca Legământului. Pelerinii care vin să se scalde în apele sfinte ale Iordanului merg de obicei la Yardenit, locul în care Iordanul iese din Marea Galileii. Yardenit oferă camere pentru schimbarea hainelor şi acces foarte uşor în apă (curent mai blând). Costumul tradiţional al pelerinilor ortodocşi este o robă albă (hetona) pe care o păstrează să fie înmormântaţi în aceasta. 
Mai multe amănunte despre minunea întoarcerii Iordanului găsiţi aici: http://minunimisteresecreteleterrei.blogspot.ro/2012/01/minunea-intoarcerii-iordanului-miracle.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...