Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

marți, 5 februarie 2013

Misterele regelui Richard al III-a, care dădea « un regat pentru un cal » şi a ajuns să zacă sub o parcare


„Regatul meu pentru un cal”, ar fi strigat regele Richard al III-lea în timpul bătăliei de la Bosworth din 1485, înainte de a muri. În cele din urmă, faimosul erou imortalizat de Shakespeare a zăcut ani de zile sub o parcare. Ieri, dimineaţă, cercetătorii de la Universitatea Leicester au afirmat că un craniu descoperit sub bitumul parcării din Leicester este chiar al nefericitului rege.
Richard al III-lea
Pe acel loc s-a aflat o veche biserică din Greyfriars, unde Richard al III-lea ar fi fost înmormântat de călugării franciscani.
Analiştii estimează că este vorba de un cadavru al unui bărbat de 30 de ani din 1455-1540. Craniul prezintă 8 răni, toate survenite cu puţin timp înainte de moarte şi cauzate de arme albe, iar coloana vertebrală este răsucită.
Oameni îmbrăcaţi în costume de cavaleri în locul unde a fost descoperit cadavrul regelui
 ADN-ul vorbeşte Doctorul Jo Appleby, de la Universitatea din Leicester, estimează  "că probele sunt foarte concludente", pentru identificarea rămăşiţelor. O analiză ADN a fost efectuată pornind de la descendenţii încă vii.
 Geneticianul Turi King subliniază că, în ciuda dificultăţilor, s-a putut preleva un eşantion de pe schelet. ADN-ul a dovedit că este vorba de Richard al III-lea. Primarul din Leicester, Peter Soulsby, a declarat că scheletul regal va fi depus în pământul din sânul catedralei din Leicester. Richard al III-lea s-a născut în 1452 (ultimul din dinastia Plantagenet), în 1483. La 22 august 1485, a murit pe câmpul de bătaie, la Bosworth,, împotriva lui Henry Tudor.
                                    Bătălia de la Bosworth Field a marcat sfârşitul Războiului celor două Roze, război civil de 30 de ani între casele de York şi Lancaster.
 Legenda spune că, atunci când a căzut, coroana i-a căzut pe pământ. A fost sfârşitul dinastiei Plantagenet), şi începutul domniei Tudorilor. Corpul regelui ar fi fost dezbrăcat şi transportat la Leicester. Alţii spun că ar fi fost aruncat în râu, sau că a fost îngropat în biserica lor din Greyfriars. De altfel acolo au şi fost descoperite.
Catedrala din Leicester, unde îşi va găsi în sfârşit odihna regele Richard al III-lea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...