Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

sâmbătă, 23 martie 2013

Minge de foc deasupra coastei de est a SUA. Meteoritul cu culori reggae a stârnit o mare spaimă în SUA


Corpul ceresc a putut fi văzut din Maine şi până la Florida. Un meteorit neobişnuit de luminos a băgat spaimă în locuitorii coastei de est a SUA. La scurt timp după aceasta, organizaţia AMS (American Meteor Society ) a fost bombardată cu mai mult de 500 de mesaje referitoare la apariţia misterioasă a corpului ceresc, iar activitatea de pe reţelele sociale a crescut într-un mod spectaculos. Experţii numesc acest meteorit drept o minge de foc.


Martorii povestesc că au zărit pe cer timp de mai multe secunde o lumină neobişnuit de puternică cu
combinaţia de culori reggae roşu, galben şi verde . Direcţia comună de apărare antiaeriană şi de avertizare timpurie din SUA şi Canada a declarat că nu este vorba despre un satelit şi în nici un caz despre un avion. Astronomii NASA, organizaţia AMS şi observatoarele astronomice locale estimează dimensiunea meteoritului ca a unei mingi de volley, aşadar cu un diametru de aproximativ 20 de cm.
Este posibil să fie vorba de un bolid. Aşa sunt numiţi meteoriţii deosebit de lungi şi luminoşi care sunt fomaţi din metal şi piatră. În cele mai multe cazuri, resturile unui astfel de corp ceresc ajung pe suprafaţa Pământului, însă nu este încă clar dacă asta este explicaţia pentru obiectul misterios care a putut fi zărit pe cer în ziua de vineri pe coasta de est a SUA.  

„Am crezut că este un foc de artificii”
Cele mai multe anunţuri cu privire la apariţia obiectului luminos au fost făcute în partea de nord a coastei de est a SUA. Conform cotidianului USA Today, chiar şi locuitorii statului Florida au declarat că au văzut mingea de foc. Obiectul a putut fi zărit chiar şi în statul Ohio. Faptul că aşa de mulţi oameni au văzut meteoritul se explică prin buna coordonare în timp a obiectului ceresc: pe de o parte cerul de deasupra coastei de est era senin şi pe de altă parte totul s-a întâmplat într-o seară de vineri când ies afară mai mulţi oameni decât în alte zile ale săptămânii.
Cei de la AMS au delarat că foarte rar se întâmplă ca un astfel de bolid să poată fi zărit (doar o dată sau de două ori te poţi întâlni cu o astfel de ocazie în viaţă) şi asta deoarece astfel de apariţii misterioase pe cer au loc destul de des, însă de cele mai multe ori au loc când cerul este noros sau deasupra unor regiuni nelocuite.
Pe reţelele sociale, utilizatorii au postat o mulţime de mesaje cu referire la această întâmplare precum: „Natura ne aminteşte că în prezent nu deţinem un sistem de protecţie împotriva asteroizilor” (mesaj postat de un utilizator al reţelei de socializare Twitter). Un exemplu care întăreşte veridicitatea mesajul de mai sus este faptul că în luna februarie a acestui an a căzut un meteorit în Rusia şi a rănit sute de oameni. De asemenea, acum câteva luni a căzut un bolid în California şi a produs un zgomot puternic. Atunci au fost găsite aproape 200 de fragmente din acest meteorit.
Alţi utilizatori Twitter şi-au exprimat uimirea faţă de noua apariţie misterioasă de pe cer: „Am văzut un meteorit adevărat pe cer deasupra Brooklyn-ului, însă la început am crezut că este doar un foc de artificii”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...