Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

marți, 30 aprilie 2013

Secretele unei prinţese moştenitoare

Astăzi, în Olanda, se petrece o mare schimbare. După abdicarea reginei Beatrix, se instalează pe tron fiul ei, Willem-Alexander, în vârstă de 46 de ani. El a devenit astăzi cel mai tânăr suveran din Europa.
noul rege Willem Alexander
Regina Beatrix a abdicat după o domnie de 33 de ani.


Noua prinţesă de Orange -Nassau, moştenitoarea tronului Olandei, fiica regelui Willem-Alexander, îşi cunoaşte deja responsablităţile, protoculul şi obligaţiile.
Când tatăl său a informat-o că va fi noul rege, fiindcă bunica Beatrix a abdicat, prinţesa Catharina Amalia a întrebat ca un om mare: “Şi pentru cât timp?” Ea este acum viitoarea moştenitoare a tronului Olandei, după tatăl său, Willem Alexander. În calitate de fiică mai mare a suveranilor, la numai 10 ani, Catharina Amalia ştie deja ce are de făcut, deşi la vârsta ei şcoala are prioritate.
Catharina Amalia
Blondă şi frumoasă, atentă cu surorile mai mici, Alexia şi Arianne, Catharina Amalia trăieşte împreună cu părinţii în Vila Eikenhorst, reşedinţa reginei Beatrix, într-un mediu bucolic, înconjurat de păduri, canale, raţe, lebede, cai, într-un perfect echilibru ecologic. Vorbeşte în neerlandeză cu tatăl său, în engleză cu bunica şi învaţă la şcoala publică din Flower Camp, elegantul cartier Bloemcamp, din mica localitate Wassenar. În spaniolă vorbeşte cu mama ei, Máxima, cu surorile, bunicii şi unchii din Buenos Aires. La şcoală învaţă limba franceză. Prinţesa urmează să se mute acum în Huis Ten Bosch, palatul pe care îl va abandona bunica Beatrix. Amalia practică echitaţia şi uneori merge cu surorile la show-uri de dresaj la Amsterdam. Când va ajunge pe tron, după tată său, Catharina Amalia Beatrix Carmen Victoria de Olanda va restabili matriarhatul regal, instaurat de stră-străbunica Wilhelmina, străbunica Juliana şi bunica Beatrix, tatăl ei fiind primul bărbat rege după 123 de ani pe tronul Casei de Orange-Nassau. Micuţa este o olandeză cu sânge argentinian, basc prin familia Zorreguieta, a bunicului matern, şi italian, prin familia Cerruti, a bunicii materne. Amestecul ar putea ajuta la uşurarea tensiunilor generatede imigraţia din regat. Micuţa Amalia joacă hockey, patinează şi merge cu bicicleta, învaţă să cânte la vioară şi ia lecţii de balet. S-a născut la 7 decembrie 2003, la Spitalul Bronovo din Haga, la venirea ei pe lume trăgându-se 101 de lovituri de tun în patru locuri din ţară. La botezul său, cu adevărat regal, i-a avut ca naşi pe Constanjin, fratele tatălui, Martin Zorreguieta, fratele mamei, şi prinşesa Victoria a Suediei. Ziua ei de naştere se sărbătoreşte cu un concert în Loosterkerk, la Haga, unde asistă ambasadori, membrii ai Consiliului de Stat, funcţionari ai guvernului. Când un avion Douglas C-47 a primit numele său, nu a putut asista, fiindcă orele de la şcoală sunt mai importante. Ca să-şi vadă bunicii din Argentina, micuţa merge la Buenos Aires în vacanţa de Crăciun, fiindcă Jorge Zorreguieta şi soţia sa, María Pame Cerruti, nu pot face o vizită oficială în regatul olandez, din cauza rolului bunicului în dictatura militară argentiniană. În Patagonia, Willem Alexander şi Maxima au cumpărat o proprietate unde se pot bucura în tihnă departe de priviri indiscrete. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...