Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

joi, 2 mai 2013

Casă atacată de un poltergeist?



O familie de trei persoane din Franţa a trebuit să se mute din cauza neplăcerilor care i-ar fi fost pricinuite de activitatea unui poltergeist. Un bărbat pensionar, o femeie fără slujbă şi fiul lor au fost nevoiţi să se mute după ce, începând din iulie, au trecut prin necazuri îngrozitoare. 
Casa lor din Mentque-Nortbecourt ar fi fost locul în care s-ar fi petrecut numeroase întâmplări paranormale, inclusiv obiecte aruncate de o entitate nevăzută.
Unii membri ai familei au fost internaţi în spital la începutul lunii după ce un poltergeist i-a lovit în faţă cu un scaun şi le-a aruncat în spate cu bucăţi de săpun. În urma unui alt incident, săptămâna trecută, un prieten al familiei ar fi ajuns la spital după ce a fost lovit cu pietre. Cu scopul de a pune capăt manifestărilor ciudate, un exorcist din dioceza locală a făcut vizite frecvente la această casă. Localnicii spun că au asistat la fenomenele paranormale. Autorităţile au oferit familiei un adăpost temporar şi acum îşi caută o casă nouă. Primarul Jean-Marie Béclin a declarat că a fost martor la ciudăţeniile din casa bântuită. « Mergeam din când în când la ei la o cafea. Şi e adevărat că am constatat lucruri incredibile. Totul a început cu aruncarea de pietre prin casă », a spus acesta. S-a crezut că cineva face glume proaste. S-au făcut cercetări amănunţite, nici vorbă de aşa ceva…

Poltergeist este un fenomen paranormal care constă din zgomote diverse, mişcări, apariţii sau dispariţii de obiecte şi alte fenomene inexplicabile. Sunt fenomene de “bântuire redusă”, în comparaţie cu cele de “bântuire de amploare”, care ar presupune intervenţia unui spirit sau a mai multor morţi, chiar dacă separaţia nu e mereu evidentă. Termenul de “poltergeist” a apărut în 1540, în Noul dicţionar al lui Erasmus Alberus. A fost folosit pentru prima oară în germană, de Martin Luther, în timpul Reformei protestante, pentru a desemna evenimentele care, potrivit credinţelor populare din epocă, sunt provocate de spirite dezincarnate sau de diavol. Eleonore Zugun l-a popularizat la mijlocul secolului XX, numindu-se “fiica Poltergeist-ului”.  
Reprezentarea manifestărilor unui poltergeist în 1911


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...