Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

vineri, 28 iunie 2013

Misterul dispariţiei cele mai faimoase aviatoare din istorie în sfârşit rezolvat ? E posibil să fi supravieţuit !


Aviatoarea americană Amelia Earhart a dispărut în timp ce survola Oceanul Pacific la 2 iulie 1937. Recent, pasionaţi care caută avionul său de ani de zile afirmă că au descoperit epava după o nouă campanie de explorare.
Dispariţia fără urmă a Ameliei a alimentat zvonurile cele mai nebuneşti. "Este entuziasmant, frustrant şi te face s-o iei razna. O imagine obţinută cu un sonar arată ceva", este scris pe site-ul asociaţiei Tighar (The International Group For Historic Aircraft Recovery). Expediţia, a zecea în 23 de ani pentru pasionaţii de arheologie, a filmat în iulie 2012 fundul oceanului în apropiere de Insula Nikumaroro, din arhipelagul Kiribati, în mijlocul Pacificului, şi imaginile au fost îndelung analizate. “Cu cât privim mai mult această anomalie, cu atât mai mult se potriveşte“. Ceea ce Tighar numeşte “anomalie“ a fost detectată la 183 de metri adâncime, şi pare să aibă cel puţin 10 metri, în timp ce fuselajul Electrei avea 11,76 metri. Poate să fie însă şi corali, un vapor scufundat despre care nu s-a vorbit niciodată sau poate o coincidenţă, se arată în site. Nu se va şti până ce nu se vor întoarce acolo, de îndată ce vor avea finanţare.

Indicii de supravieţuire


La 2 iulie 1937, Amelia Earhart, 39 ani, însoţită de navigatorul Fred Noonan, încearcă să ajungă în California după ce au decolat din Noua Guinee la bordul bimotorului Lockheed Electra. Era ultima etapă a unui tur al lumii la nivelul ecuatorului. Ea prevăzuse să aterizeze pe Insula Howland pentru a se aproviziona cu carburant. La câteva ore după decolare, a anunţat într-un ultim mesaj radio că nu reuşea să localizeze insula şi că îi lipsea carburantul. Apoi nimic. În ciuda cercetărilor, nu a fost detectată nici o urmă de avion. Pentru pasionaţii de la Tighar, Amelia Earhart ar fi putut să supravieţuiască un timp pe un atol minuscul nelocuit din Nikumaroro, la 480 km de Howland. O serie de indicii, inclusiv transmisii radio, au fost descoperite în epocă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...