Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

luni, 29 iulie 2013

O opţiune fantastică de vacanţă, de care veţi fi uimiţi! Staţiunea Alanya, o păricică autentică din Turcia

       În anii 90, Alanya era doar un orăşel de pe coasta de sud a Turciei cu case tradiţionale otomane, o cetate splendidă şi cu multe livezi de pomi fructiferi. Clima de aici este perfectă pentru o mulţime de pomi şi arbuşti fructiferi care nu cresc la noi, printre care şi bananieri. În prezent, staţiunea este un adevărat magnet pentru turiştii care preferă excursiile de tip charter. 

       Staţiunea numără actualmente de trei ori mai mulţi locuitori decât în anii 90, şi anume aproximativ 300
000 de locuitori. Cel puţin 10 000 de locuinţe sunt deţinute de către nemţi, scandinavi şi alţi locuitori din Occident. Nu veţi regreta dacă veţi opta pentru o vacanţă aici deoarece plajele sunt bune, hotelurile au oferte foarte atractive şi veţi avea parte şi de o bogată viaţă de noapte. În centrul oraşului sau în împrejurimi există de asemenea mai multe atracţii turistice la care puteţi ajunge fie pe cont propriu, cu mopedul sau cu o maşină închiriată, fie puteţi să optaţi pentru numeroasele excursii locale organizate.
     Cele mai populare sunt tururile de pe Marea Mediterană realizate cu nişte bărci care seamănă cu cele ale vikingilor sau ale piraţilor. Pe locul doi se clasează tururile cu jeepul de pe fabuloşii munţi împăduriţi Taurus.        Alanya nu este însă un oraş sută la sută turistic. Dacă mergeţi pe străduţe mărginaşe veţi putea observa o părticică autentică din viaţa cotidiană a Turciei. Aici puteţi găsi mâncare ieftină, case tradiţionale otomane şi oameni care încă mai poartă haine tradiţionale care se evidenţiază prin pantalonii tipici largi.     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...