Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

vineri, 11 octombrie 2013

Cele mai impresionante poduri din Europa

      Mamă, ce adie vântul pe podul acesta în formă de spirală care traversează canalul Rhin-Herne. Acest pod are 2 ani de la inaugurare şi poartă numele şic „Slinky Springs to Flame”

      Ediţia online a cotidianului german „Bild” prezintă 8 poduri fabuloase din Europa pe care merită să te plimbi (cu atât mai mult cu cât majoritatea podurilor nu sunt destinate traficului rutier)

Podul Öresundsbron (Suedia)


Acest pod cu o arhitectură impresionantă este cel mai lung pod din întreaga lume. Acesta leagă statele Danemarca şi Suedia şi are o lungime fascinantă de 15,9 km făcând legătura între oraşul suedez Malmö şi capitala Danemarcei, Copenhaga. Podul Öresundsbron a fost inaugurat în iulie 2000 după ce în anul 1995 au fost demarate lucrările. 

Podul Titlis Cliff Walk (Elveţia)

Pentru a putea traversa acest pod din cablu metalic ai nevoie de nişte nervi de oţel. Podul suspendat aflat la cea mai mare înălţime din Europa a fost inaugurat în 2012 – această construcţie care se bălăbăne pe muntele Titlis din Elveţia care are o altitudine de 3401 de metri poate fi traversat numai dacă condiţiile meteo sunt favorabile. Cu toate acestea, nu vă faceţi griji deoarece în ciuda înălţimii şi a vântului puternic, podul nu se poate răsturna, ci cel mult se mai leagănă un pic.

Podul Grimberger Sichel (Germania)

Acest pod impresionează cu arhitectura sa.  Eleganta construcţie care trece peste canalul Rhin-Herne a câştigat la Gelsenkirchen în 2010 premiul „European Steel Bridges Award“ (premiul pentru cel mai elegant pod de oţel) la categoria poduri pietonale. Podul este de-a dreptul fabulos: Un pilon înclinat de pe o parte a malului susţine întreaga construcţie.

Podul Dreiländerbrücke (Germania/Franţa) – în traducere „Podul celor trei ţări”

Cel mai lung pod din lume pentru biciclişti şi pietoni la categoria poduri în formă de arcadă se înalţă la 248 de metri deasupra Rhinului şi face legătura între localitatea germană Weil am Rhein şi comuna franceză Huningue din regiunea Alsacia. De ce credeţi că poartă numele de „Podul celor trei ţări”? Pentru că podul se află la 200 de metri distanţă de triunghiul care uneşte ţările Germania, Franţa şi Elveţia.

Podul Kapellbrücke (Elveţia)

Al doilea pod de lemn acoperit din Europa este o adevărată bijuterie. Nu este de mirare că această construcţie este un adevărat simbol al oraşului elveţian Lucerna. Podul ridicat în secolul al XIV-lea deasupra râului Reuss a dobândit 111 de imagini pe frontonul care înfăţişează istoria oraşului şi a elveţienilor.

Podul de piatră Steinerne Brücke (Germania)

Cel mai vechi pod de piatră din Germania este o adevărată minune a Evului Mediu. Construcţia impunătoare din Regensburg este aproape la fel de cunoscută ca şi domul oraşului. Lucrările la pod au început în anul 1135 – podul cu 14 arcade şi cu o lungime de 336 de metri trebuie să fi fost considerat o adevărată minune în acea perioadă deoarece pe atunci. Podul a fost timp de 800 de ani cea mai sigură rută de trecere a Dunării din întreaga regiune.

Podul  „Slinky Springs to Fame“ (Germania)

Acest pod impresionant seamănă cu o jucărie pentru copii. Construcţia din regiune Oberhausen a fost proiectată de arhitectul din Frankfurt, Tobias Rehberger (45 de ani). În vara anului 2011, podul de 406 metri lungime cu cele 496 de spirale a fost inaugurat. Seara, podul străluceşte în cele mai frumoase culori posibile.  

Podul pietonal din Reutte (Austria)

În micuţa localitate Reutte din Austria aflată la doar câţiva km distanţă de graniţa cu Germania o să se construiască cel mai lung pod pietonal suspendat din lume. Acesta va avea 403 metri lungime şi se va afla suspendat la o înălţime de 110 metri. Data inaugurării podului nu este încă stabilită.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...