Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

miercuri, 2 octombrie 2013

Cometa din decembrie aduce nenorociri? Ce au profeţit cometele de-a lungul timpului



 Astronauţii prezic faptul că o cometă luminoasă va traversa cerul deasupra emisferei nordice în timpul sărbătorii de Crăciun. În prezent, cometa ISON trece pe lângă planeta Marte. 

Telescopul Hubble a realizat deja o fotografie a acestei comete. Atunci când va trece prin apropierea Soarelui, coada corpului ceresc se va mări.

Nu, nu este vorba despre vreo gustare specială de sărbători, ci despre o cometă care ar putea să lumineze emisfera nordică în perioada premergătoare Crăciunului. Va semăna un pic cu steaua din Bethlehem, cu toate că nu se ştie sigur dacă aceasta a fost sau nu o cometă. Astronauţii se aşteaptă chiar ca, în luna decembrie, o lumină puternică să pună stăpânire pe cerul nocturn, pricinuită de către o formaţiune celestă acoperită de gheaţă pe nume ISON care se îndreaptă înspre soare. În prezent, cometa „traversează” Planeta Roşie.    
De abia în anul 2012 cercetătorii ruşi au descoperit acest corp ceresc care în prezent este considerat „cometa secolului.”Deocamdată nu se ştie sigur dacă cometa formată din rocă, gaze, apă şi praf va trece pe lângă soare fără să îşi piardă din forma actuală. Aceasta se va apropia cel mai mult de soare atunci când americanii vor sărbătorii Ziua Recunoştinţei. Pe data de 28 noiembrie ar trebui să reziste tranzitului din apropierea Soarelui şi va străluci pe cer în luna decembrie. Cometa se va apropia cel mai mult de planeta noastră în a doua zi de Crăciun.  
În prezent, cometa se află la o distanţă de 10,9 milioane de km de Planeta Roşie. Acest lucru este deosebit de interesant deoarece noi pământenii avem o groază de staţii de observaţie în jurul lui Marte ce sunt prevăzute cu camere şi dispozitive de măsurat care astăzi pot realiza destul de bune instantanee şi analize ale corpurilor cereşti.
Cercetătorii doresc înainte de toate să afle cât de mare este cometa ISON. Asta deoarece mărimea ei va decide cât de puternic şi cât de aproape va lumina ea pe cer. Cu cât este mai mare, cu atât mai mari sunt şansele ca să reziste călătoriei infernale din apropierea Soarelui.    


Ar putea să strălucească precum Luna plină
„Dacă miezul este mai mare de 500 de metri, atunci are şanse bune să treacă cu bine pe lângă Soare la 28 noiembrie”, declară astronautul Carey Lisse de la universitatea americană John Hopkins. În acest caz, poate deveni una dintre cea mai spectaculoase apariţii cereşti din ultimii ani.”, adaugă el. Optimiştii se aşteaptă ca la începutul lunii decembrie ISON să strălucească la fel de puternic ca şi Luna plină.
În afară de aceasta, se crede că va avea o coadă care se va întinde pe o treime din cer. Desigur că astfel de prognoze sunt destul de improbabile aşa cum a demonstrat cometa Panstarrs în această primăvară. În ciuda marilor aşteptări, Panstarrs de abia a putut fi zărită cu ochiul liber.
Tranzitul cometei în apropierea planetei Marte este foarte interesant, deoarece corpul ceresc traversează limita zăpezii veşnice. Cometa va ajunge în regiunea unde razele solare sunt destul de puternice ca să poată să transforme apa îngheţată în aburi. 
Miezurile cometelor nu sunt nişte structuri stâncoase stabile. Acestea sunt formate dintr-un amestec de rocă şi praf înghiţite de substanţe precum apă, monoxid de carbon, dioxid de carbon şi metan. Aceste substanţe formează coada cometei care devine vizibilă atunci când se apropie de Soare. Astronomii doresc să imortalizeze modul cum se formează coada pentru a putea analiza mai bine acest proces. „Apa reprezintă 90 la sută din substanţele lichide”, afirmă Lisse. De aceea, ar trebui ca această coadă să crească rapid după ce se va apropia de Soare.  
Cometa se află şi sub observaţia roverului Curiosity
Cometa poate fi observată cel mai bine de către roverul care explorează Planeta Roşie. Sonda spaţială care aparţine NASA este prevăzută cu un telescop care prin intermediul diametrului de 50 de cm este capabil ca să detecteze cometa ISON. Desigur că intrumentul a fost conceput pentru a realiza fotografii rapide de pe suprafaţa Planetei Roşii pentru ca în final să cartografieze planeta.
„ De aceea, timpul nostru maxim de expunere la lumină este limitat spre deosebire de telescoapele spaţiale”, explică Alfred McEwen de la Universitatea din Arizona, care este specializat în telescoape. Acest lucru ne limitează foarte mult capacitatea de a observa cometa. Cu toate acestea, sunt încrezător că vom putea să detectăm cometa ISON.”

Cometele profetice

Din cele mai vechi timpuri, oamenii au asociat apariţiile cometelor cu unele evenimente istorice. Iată câteva exemple:
Cometa sub formă de stea argintie care a anunţat naşterea lui Iisus Hristos
Anul 69: cometa care a apărut deasupra Ierusalimului anunţând distrugerea sa.
191: cometa urmată de masacrul a trei împăraţi în 165 de zile.
356: cometa care a anunţat naşterea lui Alexandru Macedon
372: cometa urmată de oribile cutremure de pământ care a distrus provincia Achaia din Grecia şi a scufundat oraşele înfloritoare Buris şi Helicin.
454 : cometa care a anunţat apariţia lui Atila
479 : cometă care a explicat soarele, ilustrând domnia lui Clovis, fondatorul monarhiei franceze
570 : cometă anunţând naşterea profetului Mahomed
674 : cometă care anunţă cuceririle care se îndreaptă spre Constantinopol
1000 : cometă ardentă cu o coadă în formă de şarpe, care precedă moartea multor suverani, perioade de foamete
 1477 : cometă neagră care aduce ciumă
1500 : cometă care anunţă naşterea lui Carol Quintul
1529 : patru comete, apariţia lui Luther
1769 : cometă urmată de naşterea lui Voltaire şi Rousseau
1769 : cometă care precedă naşterea lui Napoleon
1821: cometă care anunţă moartea lui Napoleon
Au apărut deja zvonuri şi speculaţii potrivit cărora cometa ISON ar putea să aducă cine ştie ce nenorociri, sau să anunţe naşterea ori moartea unor personalităţi. S-a lansat chiar ipoteza abradacabrantă că ar anunţa venirea lui Anticrist. Denumirea ISON ar face referire la Israel (Sion) şi la venirea unui Fiu: I (am –sunt) Son (Fiu). Israel îl aşteaptă pe Mesia şi rabinii, cum ar fi Rav von Chaya, spun că venirea sa este foarte aproape. Ori pentru exegeţii creştini va veni de fapt mai întâi Anticristul. Mai târziu va reveni Mesia, Iisus Hristos. Cometa extrem de strălucitoare - se pare că va fi cea mai strălucitoare a secolului - cu o coadă imensă şi escortată de obiecte necunoscute, de la sfârşitul lui 2013, ar anunţa venirea Anticristului în 2014. Din cauza formei şi strălucirii sale dă naştere la zvonurile cele mai nebuneşti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...