Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

joi, 31 octombrie 2013

Misterioasa navă de război americană a superlativelor

       Cel mai mare şi mai modern distrugător american va arăta ca o navă de război invizibilă care va dispune de peste 80 de lansatoare de rachete şi va fi prevăzută cu un camuflaj special pentru a nu putea fi văzută de inamici. 

      Această navă de război, care în prezent este în stadiul de proiect secret,  va costa peste 3 miliarde de
dolari.  Se doreşte ca distrugătorul ultra-modern să se poată deplasa pe mări fără a putea fi localizat de radarele inamice.  Camuflajul acesteia îi este conferit de faptul că este dotată cu un material ultra-rezistent de fibră de carbon în loc de oţel.  Se pare că nava de 183 de metri lungime apare pe radare ca şi cum ar fi o simplă navă de pescuit.  Potrivit marinei americane, nava este în proporţie de 87 la sută finalizată şi la sfârşitul anului 2014 va fi livrată forţelor armate americane. După finalizarea testelor complete, se estimează că în anul 2016 distrugătorul va fi pus în funcţiune.

O deplasare destul de silenţioasă

       Nava este dotată cu tehnologie de ultimă oră. Cu un echipaj de circa 150 de persoane, această navă va avea un număr de 2 ori mai mic de personal decât cel al distrugătoarelor obişnuite, deoarece multe sisteme implementate funcţionează în mod automat. Distrugătorul cu un deplasament de aproximativ 14 000 de tone şi cu un pescaj de doar 8 metri va putea să se strecoare chiar şi în apropiere de coaste, potrivit spuselor marinei ameicane.
      Ambele propulsoare vor fi puse în funcţiune de către 2 electromotoare de mari dimensiuni, fapt pentru care distrugătorul se va putea deplasa destul de silenţios. Viteza maximă care va putea fi atinsă este de 30 de noduri marine pe oră, aşadar în jur de 55 de km pe oră. Generatoarele marine vor fi  produse de către Rolls Royce.
      În materie de armament, nava dispune de 80 de lansatoare de rachete. Pe lângă aceasta mai este prevăzută şi cu rachete cruise missil şi cu două scuturi supermoderne produse de către compania britanică producătoare de sisteme de apărare, BAE Systems. În timpul navigaţiei, lansatoarele de rachete sunt ascunse pentru putea fi detectată cu greu de către un radar.   

Din cauza costurilor ridicate vor fi construite doar 3 nave

       Din fiecare parte a navei pot fi lansate câte 10 rachete pe minut în mod automat ca dintr-un obuzier cu un calibru de 155 de mm la nişte distanţe de mai bine de 100 de km. Rachetele sunt ghidate prin satelit către ţintă. Pentru aprovizionarea personalului de pe navă sunt amenajate două piste pentru elicoptere.

Pentagonul a intenţionat la început să construiască 30 de astfel de exemplare. Din cauza costurilor ridicate, numărul a tot fost redus. La un moment dat se anuţase chiar că proiectul a fost abandonat.  În prezent,  este în vigoare doar sarcina de a construi 3 astfel de nave pentru o asociaţie industrială aflată sub conducerea concernului de armament Northrop Grumman. Se estimează nişte costuri totale de aproape 4 miliarde de dolari pentru finalizarea construcţiei primei nave.  Având în vedere cerinţele ridicate în ceea ce priveşte tehnologia de vârf necesară,  este puţin probabil să nu fie nevoie de costuri suplimentare.  Numele distrugătorului va fi dedicat amiralului american Elmo R. Zumwald.  Amiralul Zumwald care a primit numeroase decoraţii militare a luptat în cel de-al doilea răboi mondial în Oceanul Pacific şi s-a angajat mai apoi într-o luptă împotriva rasismului în marina americană. Pe lângă aceasta, amiralul a criticat public în anii 80 decizia ca în războiul din Vietnam să se folosească substanţa defoliantă Agent Orange. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...