Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

luni, 14 octombrie 2013

Probleme pentru cea mai înaltă clădire din lume

Costurile s-au dublat, iar siguranţa stă sub semnul întrebării. Cu toate acestea, se toarnă deja fundaţia pentru ceea ce va deveni cel mai înalt zgârie-nori din lume. 

Clădirea Sky City, cu o înălţime de 838 de metri nu numai că va fi mai înaltă decât actuala cea mai înaltă
clădire din lume, Burh Khalifa din Dubai, ci şi se spune că va fi construită într-un timp record: 90 de zile Potrivit companiei de construcţii Broad Sustainable Buildings, turnul care va deveni cel mai important simbol al oraşului chinezesc Changsha  va fi terminat în luna aprilie a anului următor. Conform unor noi calcule, costurile se vor ridica la aproximativ 1,47 miliarde de dolari. Asta înseamnă mai mult de dublu faţă de calculele iniţiale.

Siguranţa, sub semnul întrebării


După turnarea fundaţiei, restul clădirii va fi gata în patru luni, lucru care a ridicat destule întrebării în ceea ce priveşte siguranţa. Circa 30000 de persoane vor locui în acest zgârie-nori care, pe lângă aceasta, va adăposti şi şcoli şi un spital. Broad Sustainable Buildings a ieşit foarte mult în evidenţă în 2012 atunci când o clădire cu 30 de etaje a fost construită în doar 15 zile. Compania aceasta este prima din lume care construieşte zgârie nori cu astfel de prefabricate, potrivit Forbes şi compară tehnica de construcţie cu cea folosită la jocul Lego. Broad Sustainable Buildings susţine că tehnica lor este mai ieftină şi mai biologică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...