Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

luni, 4 noiembrie 2013

Ce ne vesteşte eclipsa de duminică

           O eclipsă hibridă de soare, unul din cele mai impresionante spectacole celeste, a fost observată duminică în mai multe ţări din Africa, în timp ce estul SUA, sudul Europei şi Irakul au avut parte de o eclipsă parţială. 

        Un fenomen similar s-a produs la 19 martie 2007 şi viitoarea eclipsă destul de rară va mai avea loc
peste zece ani. Luna nu a ascuns complet Soarele, formându-se un inel luminos care a înconjurat discul lunar sumbru şi vizibil. Faza maximă s-a produs în sudul Ghanei şi a durat 1 minut şi 40 de secunde. Unii spun că eclipsele anunţă de cele mai multe ori evenimente nefaste. Alţii ne sperie că frecvenţa lor a crescut şi că ar fi vinovate de bolile care s-au înmulţit. 
      Dacă ne uităm în lista evenimentelor din 2008, vedem că, la 15 august 2008, un cutremur de 8.0 grade a lovit Peru, omorând 512 oameni. Să fi fost vreo legătură ? Să fi anunţat eclipsa seismul ? Nimeni nu poate să dezlege acest mister. Alţii spun că o eclipsă anunţă ceva rău pentru anul următor. Să fi anunţat eclipsa din 2007 ciclonul Nargis din 3 mai 2008, care a ucis peste 133.000 de oameni în Burma, şi cutremurul de 7,9 grade, din 12 mai 2008, care a omorât 69.000 de suflete în China ? La câte catastrofe se petrec în fiecare an nu mai putem face astfel de legături certe. Mai sigur este că eclipsele sunt avertismente de la Dumnezeu ca să nu mai facem lucruri rele. Acest lucru l-a spus şi imamul Youssou Sarr înainte de a se observa fenomenul din Senegal: « Este un fenomen care cere în mod necesar rugăciuni, de aceea vom organiza rugăciuni mâine dimineaţă la marea moschee din Dakar ». « Aceste semne sunt anunţate de Dumnezeu pentru ca supuşii săi să se căiască », a spus şi predicatorul local Oustaz Assane Seck.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...