Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

sâmbătă, 23 noiembrie 2013

Ce zic argentinienii despre mitul Dracula



De ce un personaj pe care unii îl asociază în mod eronat cu domnitorul Ţării Româneşti Vlad Ţepeş este atât de prezent în imaginaţia colectivă, mai ales în afara graniţelor României ?

Bram Stoker l-a făcut popular în întreaga lume pe Dracula, în romanul omonim.
În mod ciudat, vampirii provoacă sentimente de compasiune şi în acelaşi timp de repulsie. De aceea legenda lui Dracula fascinează lumea. Iată ce spun argentinienii despre acest mit.

* Drácula este nemuritor şi nu îmbătrâneşte.

* Poate să moară numai dacă i se taie capul sau este ars ca rezultat al expunerii la lumină directă mai mult timp. Dacă vede un crucifix se arde ca şi când ar vedea soarele. Dacă atinge un crucifix, se arde ca şi când i s-ar fi pus fierul încins unui om viu.

* Poate fi pus într-o stare permanentă de latenţă (să pară mort) dacă i se străpunge inima cu un ţăruş.

* Inima lui nu bate. Prin venele sale curge o substanţă vâscoasă roşie ale cărei celule se văd la microscop. Dacă este rănit, această substanţă nu curge din corpul său.

Este vorba de un vampir, care, potrivit superstiţiilor populare, în vitutea unui blestem, îşi părăseşte mormântul la ceas de noapte pentru a suge sângele oamenilor adormiţi.

* Nu are nevoie să doarmă, dar poate să stea într-o stare de transă meditativă pentru a-şi conserva energia.



*Trebuie să se alimenteze cu sânge uman la câteva zile, posibil de două ori pe săptămână. Dacă bea sânge întinereşte şi îl repară dacă este grav rănit. Rareori îşi ucide victimele, se poate să aibă nevoie să revină pentru a se alimenta de la ele.  Victimele care supravieţuiesc unui atac nu se transformă neapărat în vampiri, pentru acestea este nevoie de un ritual special.



* Nu este imun la droguri, otravă sau alcool, dar are o toleranţă mai mare decât oamenii. Otrava îl afectează, dar nu-l ucide.


* Când se uită în oglindă, se vede cum era când trăia : chipul lui Vlad Ţepes !

* Poate să se mişte cu rapiditate extraordinară. Poate sta în picioare în faţa cuiva şi să deschidă şi să închidă ochii, mişcându-se în spatele unei persoane. Poate să scape de gloanţe dacă nu se îndreaptă spre inima lui sau  nu sunt trase de aproape.


* Simţul său olfactiv şi memoria lui olfactivă sunt similare cele ale unui câine de vânătoare.

* Poate să vadă în obscuritate aproape totală. Poate să vadă mult mai departe decât oamenii şi mai detaliat, dar nu poate să vadă prin obiecte. Are senzori optici care discern vizual spectrul infraroşu sau termic.


* În afară de impresionanta sa putere de observaţie, mintea lui procesează informaţia cu mai mare viteză decât oamenii. Această însuşire îi dă capacitatea de a prevedea mişcările unui atacator.

* Simţul auzului este mai dezvoltat decât la om, similar celui al unei bufniţe. Este capabil de a filtra zgomotele de fond mai bine decât oamenii şi poate auzi un murmur de departe într-o cameră unde e linişte.


* Nu poate să zboare, dar sare precum cimpanzeii.


* Este incredibil de puternic. Ţesuturile sale sunt mult mai puternice decât ale oamenilor, precum cele ale unei fiare sălbatice. Poate să ridice aproape o tonă greutate, datorită forţei din degete, şi să urce pe ziduri verticale ale edificiilor de piatră.

* Colţii caninilor apar când vrea să se alimenteze, dar traumatismele pe care le suferă victima depind de foamea şi intenţiile sale. Dacă se alimentează cu calm, poate să lase urme care abia se văd la o examinare atentă. Saliva lui conţine un coagulant natural foarte puternic, astfel încât rănile pe care le lasă colţii săi se cicatrizează în şapte sau opt ore.



* Deşi are un prag al durerii extrem de ridicat, acesta nu este de origine vampirică, ci provine de când era viu.


* Unica emoţie, în afara durerii, asupra căreia nu are control, este geniul său rău. Era aşa când trăia şi acum răul se exacerbează din cauza "bestiei interioare a vampirismului". Poate suferi accese de furie necontrolabile.



* Gustul său este mult mai sensibil decât la om.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...