Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

joi, 14 noiembrie 2013

Locul unde vă puteţi bucura în mod inedit de aurora boreală

   Parea de nord a Norvegiei este unul dintre cele mai bune locuri unde vă puteţi bucura de o splendidă vedere asupra aurorei boreale.

   Ca o lumină jucăuşă multicoloră, aurora boreală dansează pe cerul polar. Ai aproape senzaţia că natura te
invită la dans.

Particule solare

      Aurora boreală, care se mai numeşte şi lumină polară, se produce atunci când particule încărcate cu sarcină electrică sunt trimise înspre planeta noastră. Atunci când particulele pătrund în câmpul magnetic al Pământului, acestea sunt trimise către polii magnetici ai planetei.  Atunci când intră în coliziune cu atmosfera Pământului, acestea produc lumină. Paleta de culori a aurorei boreale alternează între culorile verde neon, explozii de culori galbene, roşii şi mov.  



    Deoarece partea de nord a Norvegiei se află în centrul Polului Nord, este o zonă excelentă pentru a putea vedea pe viu fenomenul fantastic al naturii. Aici veţi avea parte de mai multe aurore boreale ca în orice alt loc din lume.  Cele mai frumoase locuri din această regiune sunt printre altele oraşul Tromsø, un oraş captivant şi plin de viaţă cu o mulţime de clădiri istorice şi cu o viaţă culturală debordantă. 

   Oraşul este înconjurat de fiorduri şi insule şi veţi avea parte de privelişti de neuitat. Alte locuri care merită vizitate sunt oraşul universitar  Bodø, un adevărat centru cultural, oraşul Alta unde puteţi să vă cazaţi la un hotel de gheaţă, gupul de insule Lofoten. Un alt loc care merită vizitat este Svalbard, cea mai nordică localitate din lume. 

  Acesta este un ţinut nesfârşit de gheţari unde puteţi intra în contact cu cultura samilor şi, desigur, veţi putea vedea aurora boreală pe viu. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...