Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

miercuri, 13 noiembrie 2013

Misterul morţii lui Tutankhamon se pare că a fost descifrat

        Tutankhamun a murit la vârsta de 19 ani, iar moartea lui este un mister.  O nouă descoperire pare a fi descifrat acest mister. 
      

                                                                  Se pare că acesta a avut parte de o moarte dureroasă

     Tânărul faraon s-a ciocnit cu un car de luptă. Tutankhamun s-a născut în jurul anului 1358 şi a muti în anul
1339 î.Hr. Acesta a fost un faraon egiptean din dinastia a 18-a regală. Tânărul a fost căsătorit cu Ankhesenamun, a treia fiică a lui Akhenaton.  Tutankhamun nu a fost un faraon însemnat, dar a ajuns celebru în întreaga lume atunci când mormântul său a fost descoperit în anul 1922. Acesta conţinea sarcofagul său placat cu aur şi prevăzut cu peste 5000 de obiecte, printre care bijuterii, haine, statui ş.a.              Obiectele erau puse în 5 mici compartimente. În mormânt s-au mai găsit şi mumiile a 2 copii. Analizele ADN au demonstrat că Tutankhamun era tatăl celor doi.  În anul 1922 a fost găsit un mormânt aproape intact în Valea Regilor de către nişte cercetători britanici. Sub masca de 12 kg a faraonului s-a găsit mumia acestuia. Tutankhamun a preluat conducerea uneia dintre cele mai puternice dinastii a Egiptului. 9 ani mai târziu a suferit o moarte neaşteptată. Moartea tânărului faraon le-a dat multe bătăi de cap cercetătorilor. Au luat naştere tot felul de teorii de la crimă şi până la epilepsie.

      S-a făcut o nouă decoperire în acest sens. Cercetătorii au examinat încă o data rămăşiţele tânărului faraon. Egiptologul Chris Naunton a realizat o autopsie şi a analizat cu atenţie toate datele anterioare. Acesta a ajuns la concluzia că Tutankhamun a murit după ce a avut loc o coliziune cu un car de război.  Partea superioară a corpului a fost lovită de roata unui car de război, impact suficient pentru a cauza moartea acestuia.  Acesta a suferit se pare o fractură de splină. Pe lângă aceasta, sternul acestuia lipseşte.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...