Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

miercuri, 6 noiembrie 2013

Pericolul misterioasei insule plutitoare care se apropie de SUA

       Au trecut mai mult de doi ani de la tsunami-ul devastator din Japonia, dar urmările continuă să-şi pună amprenta pe SUA.  În apropiere de coasta SUA pluteşte o insulă uriaşă formată din gunoaie.  
O simulare pe calculator a Administraţiei Atmosferice a Oceanelor care indică muntele uriaş de gunoaie care se apropie de California
     O adevărată insulă de gunoaie care cântăreşte aproximativ o tonă se apropie de ţărmul statului California.
Aceasta are o suprafaţă de 696 241 km pătraţi, adică este aproape de două ori mai mare decât Germania.  Gunoaiele provin de la tsunami-ul devastator din Japonia din anul 2011.  
      Cinci milioane de gunoaie constând din resturi provenite din case, bărci, fabrici şi multe altele au ajuns până acum pe continentul american, în special în statele Alaska, California, Washington şi Oregon. Asta indică un raport realizat de către Administraţia Atmosferică a Oceanelor (NOAA). 
      În prezent, insula plutitoare formată din mormane de gunoaie se află la nord-est de insulele Hawaii, aşa cum arată simularea pe calculator realizată de către autorităţi. Situaţia este destul de gravă. Gunoiul, cu tot cu substanţele chimice otrăvitoare poate să aibă urmări catastrofale pentru flora şi fauna coastei de vest a SUA.       În martie 2012, un vapor fantomă cu o lungime de 60 de metri a apărut în apropiere de coasta Canadei.  Paza de coastă a scufundat vaporul care a făcut o călătorie de 8000 de km în mod spectaculos.
       O mulţime de obiecte au ajuns pe coasta americană. Chiar şi o minge de fotbal cu numele unui student japonez. Mingea a fost în cele din urmă proprietarului din oraşul Rikuzentakata.

Ocenograful Curtis Ebbesmeye declara în anul 2012 că acesta a fost doar începutul. Acesta a spus că SUA trebuie să se angajeze în mod intensiv într-o opearaţiune de curăţare a oceanului pentru a evita un posibil adevărat dezastru ecologic.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...