Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

marți, 10 decembrie 2013

Lucrările de construcție la cel mai mare vapor din lume au fost finalizate

    Cel mai mare vapor din lume a fost lansat pe mare în Coreea de Sud. Acesta are o lungime de 488 de metri și aparține concernului  energetic  Shell. 

    Cu siguranță că vaporul nu va efectua distanțe lungi pentru moment.

    Lucrările la cel mai mare vapor din lume de pe docul uscat al concernului corean Werft Samsung Heavy Industrie au fost de curând terminate.  Corpul navei „Prelude” are o lungime mai mare decât înăţimea clădirii New Yorker Empire State Building.
   Vaporul cu un corp de 488 de metri  este o staţie plutitoare de lichefiere a gazelor care va fi ancorată în apropiere de coasta Australiei. Cel mai mare vapor în prezent este cargoul Majestic Mærsk, cu o lungime de 399 de metri.
   Corpul staţiei plutitoare de lichefiere a gazelor Prelude este mai lung decât patru terenuri de fotbal aşzate unul în continuarea celuilalt.

Gazul lichefiat este depozitat în containere uriaşe

   Containerele de depozitare au o capacitate echivalentă cu circa 175 de piscine olimpice. Acestea pot să depoziteze în jur de 600.000 de tone, care corespunde unei greutăţi de 6 ori mai mari decât cel mai mare vas port-avion din lume. Cu toate acestea, vaporul are, însă, o suprafaţă de un sfert din cea a unei staţii comparabile de lichefiere a gazelor de pe uscat.
    Se plănuieşte ca nava Prelude să producă circa 3,6 milioane de tone de gaz lichefiat pe an. Cu ajutorul stației de lichefiere a gazelor, va fi posibil, potrivit reprezentanților concernului Shell, ca prin răcirea la o temperatură de -162 de grade să se poată comprima gazul la un volum de 600 de ori mai mic decât cel inițial. 

   Nava „Prelude” va activa la circa 475 de km nord-est de Broome de pe coasta de vest a Australiei timp de 25 de ani şi este concepută pentru a rezsita la condiţiile extreme de vreme. Aceasta îi poate face faţă chiar şi unui ciclon de categorie 5.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...