Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

marți, 17 decembrie 2013

Cum este Titanicul astăzi


Rămăşiţele Titanicului se află în prezent la adâncimea de 3.800 de metri în Oceanul Atlantic.

Au fost descoperite de oceanografii Robert Ballard şi Jean-Louis Michel în 1985.
Ei au folosit robotul submarin Argo pentru a fotografia transatlanticul scufundat în noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912. cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la tragicul naufragiu, noile tehnologii au permis elaborarea unei imagini fidele a stadiului actual al Titanicului. 

 Acestea au fost realizate în timpul unei expediţii organizate de Institutul Oceanografic Woods Hall în vara anului 2010, care a costat mai multe milioane de dolari. 
Partea de la pupa este cea mai vătămată şi a devenit aproape de nerecunoscut. Cercetătorii au realizat şi prima hartă completă a zonei fundului marin în care au rămas împrăştiate resturile vaporului. Încă este vizibilă urma care a lăsat-o prova, partea cea mai mare, în timpul scufundării. 
La prima vedere, zona în care se găsesc resturile (care ocupă o suprafaţă de cinci până la opt kilometri) amintesc de un peisaj selenar. „Acum ştim unde se găseşte fiecare lucru”, a spus Bill Langue, cercetător al institutului mai sus amintit. Fundul oceanului este cimitirul pentru câteva din cele circa 1.500 de victime ale Titanicului. 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...