Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

joi, 27 februarie 2014

Cine a inventat fermoarul



Multe dispozitive de închis hainele, cum ar fi nasturii, şireturile şi acul de siguranţă au existat în câteva forme în diferite culturi timp de mii de ani.
Însă fermoarul
a fost inventat de americanul Whitcomb Judson din Chicago.

La sfârşitul secolului XIX, Judson era deja un inventator de success cu zeci de patente, pentru îmbunătăţirea motoarelor şi a sistemelor de frânare pentru căile ferate.
Apoi s-a gândit că creeze ceva pentru înlocuirea şireturilor la ghetele pentru femei şi bărbaţi. La 29 august 1893, a inventat aşa-numitul "clasp-locker." 

Atât el, cât şi asociatul său în afaceri, Lewis Walker, l-au folosit la propriile ghete. La sfârşitul secolului XIX, Judson era deja un inventator de success cu zeci de patente, pentru îmbunătăţirea motoarelor şi a sistemelor de frânare pentru căile ferate.Judson a expus fermoarul lui la Târgul Mondial de la Chicago, dar a fost complet ignorat. Abia în 1913, când inginerul americano-suedez, Gideon Sundbach, a remodelat "clasp-locker." -ul lui Whitcomb Judson, fermoarul a fost un succes. Armata americană a aplicat fermoare la uniformele trupelor în Primul Război Mondial. La sfârşitul anilor 1920, fermoarele puteau fi găsite la orice fel de haine şi încălţăminte. Whitcomb Judson a murit în 1909 fără să apuce să se bucure de succesul său. Nu avea să ştie niciodată că invenţia sa va ajunge în întreaga lume.
Judson Whitcomb

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...