Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

marți, 25 februarie 2014

E fluturele monarh pe cale de extincţie?

    Fluturii monarhi reuşesc într-un mod necunoscut să zboare din America de Nord până în Mexic.
Utilizarea insecticidelor şi defrişarea pădurilor pun în pericol asigurarea condiţiilor optime de viaţă necesare fluturilor monarhi
   Cu toate acestea, experţii avertizează că acest zbor în masă este pe cale de a lua sfârşit. Responsabili
pentru acest lucru sunt cel mai probabil oamenii.
   Conform unui studiu recent, numărul fluturilor monarhi multicolori a scăzut drastic. Doar şapte colonii au mai putut fi numărate pe o suprafaţă de 0,7 hectare în partea centrală a Mexicului, conform informaţiilor furnizate de către WWF Deutschland (World Wide Fund For Nature) la Berlin.  Numărul fluturilor monarhi a scăzut cu mai mult de 50 la sută în acest an.
   WWF declară că principalele cauze sunt utilizarea masivă a insecticidelor şi pesticidelor în Canada şi SUA.     Fluturele monarh (Danaus plexippus) zboară toamna din Canada şi SUA în zonele mai calde din pădurile părţii centrale a Mexicului. Modul cum acesta îşi găseşte destinaţia nu a fost descifrat nici până acum.
   Din anul 1993 când s-a început numărarea fluturilor nu s-a mai înregistrat un număr atât de scăzut al acestora. Înainte, fluturii monarhi erau atât de mulţi încât crengile brazilor, pinilor şi chiparoşilor erau pline de aceste vietăţi multicolore.
   De abia la mijlocul lunii februarie, 150 de experţii în fluturi, scriitori şi artişti au semnat o petiţie pentru protejarea fluturilor monarhi. Aceasta cuprinde realizarea unui coridor de-a lungul rutei parcuse de către fluturi pentru a-i proteja. Printre cei care s-au alăturat iniţiativei se numără scriitorul american Paul Auster şi deţinătorul premiului Nobel pentru literatură, Tomas Tranströmer.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...