Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

luni, 17 februarie 2014

Hoteluri inedite pentru cuplurile care vor să-şi petreacă clipe de neuitat sub lumina aurorei boreale

   Valuri unduitoare de lumină verde care par a dansa pe orizontul întunecat. Cei care nu au mai fost niciodată martori la un asemenea spectacol al naturii trebuie să călătorească în emisfera nordică.

    Acest fenomen care poartă numele de auroră boreală poate fi admirat aici chiar şi din camera de hotel.  

   Aurora boreală ia naştere ca urmare a unui vânt solar care formează un intensiv joc de culori noaptea, care poate fi observat atât la Polul Nord cât şi la Polul Sud.
   Cele mai bune destinaţii pentru a lua parte la un asemenea fenomen inedit sunt Norvegia, Islanda sau Finlanda.
   Portalul german Hotelpreisvergleich a ales 6 hoteluri în acest sens care sunt poziţionate într-un cadru de basm şi de unde se poate admira aurora boreală.

1.Hotelul Rangá (Hella, Islanda): În peisajul idilic din sudul ţării este aşezat hotelul de lux aflat la malul râului Ranga. Personalul hotelului ştie când este momentul cel mai potrivit pentru a admira aurora boreală. De aceea, turiştii pot opta pentru un telefon de deşteptare în perioada dintre Septembrie şi Aprilie pentru a nu rata clipele când fenomenul polar este spectaculos.

2. Sorrisniva Igloo Hotel (Alta, Norvegia): Se împlinesc 15 ani de când se construieşte în fiecare an cel mai nordic hotel de gheaţă din lume care este prevăzut cu decoraţii în stil viking. De la barul hotelului veţi putea să vă savuraţi băuturile din pahare de gheaţă.


3.Luostotunturi Hotel (Sodankylä, Finlanda): După o zi lungă de schiat, turiştii vor putea să se relaxeze la spa. Aici există o mină de unde se extrage ametist.

4.Hotelul Glymur (Akranes, Islanda): Frumuseţea ieşită din comun a părţii de nord a fiordului „Whale Fjord“ şi aurora boreală care poate fi admirată noaptea atrag destul de mulţi turişti în acest loc mirific. Numele hotelului este dat de cea mai îndrăgită atracţie turistică din regiune: cea mai mare cascadă din Islanda: „Glymur“

5.Rica Hotel Svolvær (Svolvær, Norvegia): Frumosul hotel este aşezat pe o mini-insulă privată.  De aici puteţi admira spectaculosul fenomen polar într-un peisaj de basm. Turişii sunt răsfăţaţi aici cu cele mai alese mâncăruri, cei care doresc să-şi procure singuri cina pot opta pentru apartamentul fish-suite prevăzut cu o gaură în podea prin care se poate pescui.

6 Igloo Village Kaklauttanen (Inari, Finlanda): În splendida Laponie vă puteţi petrece clipe de neuitat în complexul hotelier de igluuri. Fiecare iglu este prevăzut cu o sticlă specială care chiar şi la temperaturi de -30 de grade asigură o căldură plăcută în interior. Cinci dintre cele 30 de igluuri sunt concepute special pentru cei care îşi petrec luna de miere aici.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...