Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

miercuri, 19 martie 2014

Ce va urma după referendumul de alipire din Crimeea?

Herfried Münkler, unul dintre cei mai însemnaţi istorici ai Germaniei, autor al unei cărţi de peste 900 de pagini despre primul Război Mondial, a realizat un interviu pentru „Die Welt“ cu ocazia evenimentelor din Crimeea. 
O parodie cu referire la celebrul tablou al lui Ilja Repin, realizată de către Sergej Kalinin şi Farid Bogdalow, care reprezintă cei mai importanţi politicieni ruşi din ziua de azi: în dreapta este Putin în uniforma ţarului şi în stânga este Dmitri Medwedjew
Acesta fiind întrebat dacă ceea ce se întâmplă în prezent în Ucraina are ceva în comun cu ceea ce s-a
întâmplat în anul 1914 declară că avem următoarele similitudini: regiunea unde se desfăşoară evenimentele este asemănătoare din punct de vedere geo-politic cu Peninsula Balcanică, iar Rusia, la fel ca şi Germania din anul 1914, are impresia că este cea mai mare putere din lume.
Münkler consideră că nu are cum să se ajungă la un război. Acesta este de părere că puterile vestice nu vor întreprinde acţiuni militare în acest sens. Cu toate acestea, istoricul nu vede cu ochi bun această acţiune a ruşilor deoarece se va crea un precedent.
Istoricul german consideră că punctul decisiv va fi modul în care ruşii vor încerca să cadă la o înţelegere cu Ucraina de Est. Acesta afirmă că ruşii vor încerca să îi ademenească prin diverse mijloace pe ucrainieni precum ajutoare economice sau preţuri scăzute pentru materii prime.  Tocmai de aceea,  Münkler este de părere că ar trebui impuse nişte sancţiuni economice serioase Rusiei.
Münkler declară că UE va accepta totuşi până la urmă alipirea Crimeei Rusiei deoarece această zonă va deveni în caz contrar o adevărată povară.














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...