Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

sâmbătă, 29 martie 2014

Mai vor chinezii războaie?

Preşedintele chinez Xi Jinping a declarat cu ocazia vizitei sale la Berlin că poporul chinez are nevoie de pace la fel cum oamenii au nevoie de aer, iar planetele de apă. 

Acesta a afirmat că în general chinezii niciodată nu au dorit să facă vreun rău altora atunci când nu au
fost constrânşi de împrejurări, făcând referire la evenimentele petrecute în anii 30 şi 40 când japonezii au ocupat unele regiuni din China.
Trecutul creează în mod constant tensiuni între Beijing şi Tokyo. Faptul că primul ministru japonez Shinzo Abe a vizitat controversatul templu Yakasumi din Tokyo a stârnit indignare în tabăra chineză, templul fiind considerat de mulți drept un simbol pentru trecutul războinic al Japoniei. Templul construit în anul 1869 este în continuare locul preferat unde se adună veteranii și naționaliștii japonezi, mai ales pe data de 15 august, zi care a marcat capitularea Japoniei după cel de-al doilea Război Mondial.
Japonia a comis unul dintre cele mai îngrozitoare masacre din istoria Chinei în anul 1937 atunci când au fost înregistrați aproximativ 300 000 de morți în Nanking. Majoritatea celor uciși au fost civili, iar 20 000 de femei au fost violate. Japonia este criticată de cele mai multe ori, deoarece spre deosebire de Germania nu a fost dispusă să discute despre trecutul sângeros.
Președintele chinez dă asigurări că țara sa nu va acționa ofensiv cu privire la disputele pentru teritorii cu Japonia din Marea Chinei de Sud-Est.
În cadrul discuției cu președintele chinez, Angela Merkel a declarat că dreptul la liberă exprimare este fundamental pentru societățile chineze și germane.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...