Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

joi, 20 martie 2014

Nasa dă dreptate Bibliei

Un studiu recent realizat de către NASA indică faptul că civilizaţia modernă se îndreaptă spre sfârşit. În ziua de azi sunt tot mai multe discuţii dacă societatea noastră se află pe calea cea bună sau nu. 

Un subiect destul de dezbătut este, de pildă, prăpastia dintre cei foarte bogaţi şi cei foarte săraci. Un
alt subiect de actualitate este modul cum ne administrăm resursele. Pentru a afla în ce direcţie se îndreaptă societatea noastră, Safa Motesharrei de la Universitatea din Maryland a dezvăluit mai multe posibile scenarii în acest sens. Calculele nu stau deloc de partea noastră. Se pare că distrugerea societăţii de astăzi nu mai poate fi evitată. Asta scrie matematicianul în revista de specialitate «Egological Economics». Romanii, mesopotamii, dinastia indiană Gupta dovedesc faptul că societăţile dezvoltate şi complexe nu sunt ferite de dezastru.
Pentru a dovedi aceste posibile scenarii, Motesharrei a analizat care aspecte pot duce la decăderea civilizaţiei noastre. Unele dintre aceste aspecte sunt, de exemplu, schimbările climatice şi catastrofele naturle. La fel şi accesul la apă şi energie joacă un rol important.

Cu toate acestea, cei de la institutul Gottlieb-Duttweiler nu sunt la fel de pesimişti. Aceştia sunt de părere că în ciuda faptului că resursele nu sunt infinite, omul este un spirit cooperativ, inovator şi creativ. Voi ce părere aveţi ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...