Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

joi, 24 aprilie 2014

Cât de aproape se află Ucraina de un război?

La o săptămână de la discuţiile de la Geneva privind rezolvarea crizei din Ucraina, situaţia a devenit din ce în ce mai tensionată.
Forţele de securitate ucrainiene au acţionat în ciuda avertismentelor venite dinspre Moscova
împotriva militanţilor proruşi din oraşul Slaviansk din sud-estul Ucrainei şi au ucis mai mulţi separatişti.
Preşedintele rus Vladimir Putin a reacţionat imediat. Acesta a ameninţat că vor fi consecinţe dacă aceste informaţii vor fi confirmate în mod oficial. Acesta spune că, dacă Kievul acţionează într-adevăr împotriva propriei populaţii, atunci asta ar însemna “un atac serios împotriva propriului popor.”
Ca să arate că ceea ce a spus nu au fost nişte vorbe goale, Rusia a început nişte manevre militare de mare amploare la graniţa cu Ucraina potrivit declaraţiilor ministrului de apărare Serghei Schoigu pentru agenţia Interfax.
Situaţia din Slaviansk unde conform ministerului de interne ucrainian au fost ucişi în jur de cinci separatişti este în continuare destul de tensionată.
Acestea sunt ştirile de ultima oră din Ucraina:
► Preşedintele interimar ucrainean Alexander Turtcinov a cerut retragerea trupelor ruseşti de la graniţă şi i-a reproşat Moscovei că a început o "amestecare neruşinată" în afacerile interne ale Ucrainei.
► Putin a ameninţat guvernul de la Kiev că vor fi consecinţe dacă se va confirma că guvernul a detaşat forţele armate pentru a rezolva conflictele. Rusia a început între timp să execute manevre militare de mare amploare la graniţa cu Ucraina.
►În timpul conflictelor cu forţele de securitate ucrainene din oraşul Slaviansk au fost ucişi mai mulţi militanţi proruşi.
► Preşedintele american Obama a ameninţat în timpul călătoriei sale din Japonia că vor exista noi sancţiuni dacă nu se va ajunge la o rezolvare paşnică a conflictelor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...