Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

marți, 8 aprilie 2014

Culisele posibilelor riscuri de război aproape de graniţele României


Imaginea de mai sus confirmă într-un mod înspăimântător previziunile NATO, potrivit cărora, Rusia
este în orice moment capabilă să intre cu trupele în Ucraina. În ceea ce priveşte numărul soldaţilor ruşi de la graniţă există informaţii diferite. NATO vorbeşte despre 40 000 de soldaţi ruşi în timp ce ucrainienii susţin că este vorba de 100 000. Ruşii au declarat că soldaţii se vor întoarce în cazarme atunci când îşi vor încheia exerciţiul militar. Cu toate acestea, ruşii nu au precizat exact momentul când vor face asta.
Secretarul general NATO, Philip Breedlove susţine că ruşii pot ataca puncte strategice ucrainiene până în 12 ore. Sunt oare acestea doar măsuri de intimidare sau se va ajunge într-adevăr la un conflict armat între trupele mobilizate de NATO şi ruşi?
Jurnaliştii de la cotidianul german BILD i-au cerut părerea lui Harald Kujat (inspector general în cadrul armatei germane între anii 2000 şi 2002 şi preşedinte al al comitetului militar NATO între 2002 şi 2005) cu privire la această situaţie. Acesta este de părere că o soluţie poate veni doar prin negocieri cu ruşii şi nu printr-o posibilă escaladare a conflictului cu ruşii. Kujat avertizează că dacă NATO va încerca să intimideze Rusia se va face de râs. Asta deoarece după părerea lui Kujat, în cazul în care Rusia atacă Ucraina, puterile occidentale nu vor putea face absolut nimic, la fel ca şi în cazul anexării Crimeei. Pe lângă aceasta, Kujat afirmă că un posibil conflict armat cu Rusia din partea NATO ar fi o mare prostie. Acesta aminteşte de faptul că Rusia este totuşi foarte puternică din punct de vedere militar, fiind printre altele a doua superputere nucleară din lume.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...