Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

vineri, 11 aprilie 2014

Misterul norului care a înghiţit oraşul Alicante

Un adevărat spectacol al naturii în oraşul spaniol Alicante. Un nor alb uriaş a cuprins întregul oraş din senin. Turiştii au tras o spaimă incredibilă şi au crezut că o catastrofă se abate asupra lor.
      Scene apocaliptice în oraşul spaniol Alicante. Un nor uriaş vine dinspre mare şi înghite                                                                               cartiere întregi ale oraşului. Un localnic a surprins totul cu aparatul de filmat.

Cova del Fum se numeşte cea mai veche regiune a oraşului mediteraneean Alicante. Această regiune
a fost locuită încă din secolul III î.H.r. O traducere mot-a-mot a numelui regiunii ar fi iadul care scoate fum. Acest lucru ar putea să indice faptul că această regiune de mult timp a fost martoră la asemenea fenomene ale naturii.
Joia aceasta, întregul oraş Alicante a dispărut, sau mai bine zis, a fost înghiţit de un nor uriaş. Oare să fi fost un incendiu, o explozie la o fabrică de ciment, nişte aruncătoare de grenade fumigene. Lumea era complet stupefiată. Toţi se gândeau că va avea loc o mare catastrofă.

Se ştie de altfel că un astfel de fenomen nu este cu totul unic. Acesta are loc atunci când primăvara o masă de aer rece care vine pe mare se ciocneşte ceva mai puternic cu aerul cald care vine dinspre uscat. Astfel se produce condens şi de aici explicaţia pentru ceaţa care pune stăpânire pe oraş pentru câteva momente. Fenomenul din Alicante indică faptul că curenţii de aer din bazinul mediteraneean continuă să dea naştere unor adevărate spectacole ale naturii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...