Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

miercuri, 2 aprilie 2014

NATO şi Ucraina se tem de o invazie rusească

NATO este deosebit de îngrijorată de situaţia de la graniţa ucrainiană cu Rusia.  Kievul a mobilizat deja trupe de intervenţii în cazul în care ţara va fi atacată.
    Foto: Soldaţii ucrainieni se pregătesc în cadrul unui exerciţiu militar la graniţa de est a Ucraina   
Îngrijorată de trupele ruseşti mobilizate la graniţa de est a Ucrainei, NATO a luat deja nişte măsuri
de protecţie în cazul în care trupele ruseşti vor participa la o posibilă agresiune militară împotriva Ucrainei. Comandantul suprem al NATO din Europa, generalul american din cadrul aviaţiei americane Philip Breedlove a descris situaţia din Ucraina declarând că Rusia a mobilizat destule trupe la graniţa cu Ucraina ca să poată invada ţara vecină şi că îşi poate îndeplini obiectivul în cel mult cinci zile. Acesta a catalogat situaţia drept „incredibil de îngrijorătoare“.
Ministrul de externe al NATO din Bruxelles i-a cerut lui Breedlove să asigure până pe data de 15 aprilie întăriri militare atât terestre cât şi aeriene şi navale. Breedlove se gândeşte, de asemenea, să aducă o navă de război americană în Marea Neagră şi să mărească numărul de 13 000 de soldaţi din cadrul trupelor de intervenţie rapidă ale alianţei nord-atlantice.
Numărul soldaţilor ruşi de la graniţa de est a Ucrainei este de 40 000.  Breedlove este de părere că Rusia ar urmări să-şi croiască un coridor pentru a realiza o legătură cu regiunea moldovenească controlată de către ruşi, Transnistria.
Nu doar Ucraina este îngrijorată de o posibilă escaladare a evenimentelor după criza din Crimeea. Potrivit informaţiilor furnizate de către oficialii NATO, cel puţin opt state au contribuit cu armament pentru a întări frontul de est al NATO. Acestea sunt Marea Britanie, SUA, Germania, Franţa, Polonia, Turcia, Danemarca şi Portugalia.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...