Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

joi, 17 aprilie 2014

Secretele celor mai de preţ relicve sfinte din lume

De secole se ştia că într-un muzeu din Leon se află un mic pocal. 

Ceea ce nu se ştia este faptul că acest pocal este cel din care a băut Iisus Hristos la ultima sa cină
împreună cu apostolii săi. Doi cercetători spanioli au descoperit că acest mic pocal este relicva cea mai importantă a Creştinismului care a fost căutată în zadar de 2000 de ani încoace. Să fie adevărat oare ? Cert este că numărul vizitatorilor acestui mic muzeu a crescut atât de mult încât directorul muzeului a fost nevoit să ascundă presupusul Sfânt Graal.
Acestea sunt cele mai vizitate 10 obiecte sfinte din întreaga lume:
1.      Moaştele Sfântului Petru (Roma)
Aici sunt păstrate moaştele sfântului Petru
7 milioane de turişti vizitează Bazilica Sfântul Petru din Roma anual. Moaştele Sfântului Petru sunt în centrul atenţiei. Oamenii se roagă la aceste moaşte din secolul I după Hristos pe teritoriul Vaticanului. În prezent, acestea se află în bazilica care a preluat numele său.

2.      Mormântul Sfântului Francisc din Assisi
Foto: Papa Francisc în cadrul vizitei sale la mormântul Sfântului Francisc din Assisi pe 4 octombrie 2013
            4,5 milioane de turişti vin să se roage la mormântul Sfântului Francisc din bazilica cu acelaşi nume din Assisi (Italia).
Francisc din Assisi (1181-1226) este unul dintre cei mai cunoscuí sfiní din toate timpurile. Acesta este întemeietorul ordinului franciscan. Actualul papă Francisc chiar şi-a pus numele după el.
3.      Moaştele celor trei regi magi din Köln
Foto: Racla cu moaştele celor trei regi magi din domul din Köln
3,7 milioane de oameni vizitează în fiecare an domul din Köln în care se află moaştele sfinţilor trei regi magi. Moaştele sunt atât de sacre, încât nu pot fi văzute de  vizitatori. Racla cu moaştele a fost ultima oară deschisă în anul 1864.
4.      Sângele sfântului Ianuarie (Napoli)
 Foto: Crescenzio Sepe, arhiepiscopul oraşului Napoli le arată enoriaşilor în septembrie 2007 un recipient de sticlă care conţine sângele lichefiat al sfântului Ianuarie
2,5 milioane de turişti vin să vadă în fiecare an sângele sfântului Ianuarie. Martirul a fost decapitat în jurul anului 1600, iar un om evlavios i-a colectat sângele. Până în prezent sângele sfântului Ianuarie a fost păstrat în nişte sticluţe în domul din Napoli. Sângele se lichefiază de două ori pe an.

5.      Giulgiul din Torino
Foto: Giulgiul din Torino arată chipul lui Iisus Hristos. Acesta a fost expus pentru prima dată în 2010 după lucrările de restaurare începute în 2002
2,1 milioane de oameni au venit la ultima expoziţie din aprilie şi până în mai 2010 din domul torinez. Giulgiul va fi expus din nou în anul 2015.
 În linţoliul cu dimensiunile 4,36x1,10 metri a fost înfăşurat trupul lui Iisus atunci când a fost înmormântat. În giulgiu se poate vedea conturul unui persoane pe care mulţi o aseamănă cu Iisus.
6.      Moaştele Sfântului Marcu din Veneţia
Foto: Bazilica San Marco din Veneţia a fost principalul lăcaş sfânt al statului veneţian până în anul 1797, iar din anul 1807 este catedrala patriarhului Veneţiei.
2 milioane de turişti vizitează anual mormântul sfântului Marcu din bazilica cu acelaşi nume din Veneţia. Sfântul Marcu a fost primul episcop al Alexandriei şi este considerat întemeietorul bisericii copte. Acesta a muri ca martir în anul 68.
7.       Treptele Golgotei
Foto: Cele 28 de trepte ale Golgotei din Roma
2 milioane de turişti îngenunchiază anual pe aceste trepte. Urcatul pe ele este interzis. Pe aceste trepte se crede că a urcat Iisus Hristos ca să ajungă pe dealul Golgotei unde a fost crucificat. Se spune că celor care vor îngenunchea aici li se vor ierta păcatele.
8.      Relicvele Patimilor din Roma (cuiul, grindele şi inscripţia „INRI“)
Foto: Unul din cuiele sfinte cu care se crede că a fost crucificat Iisus
1 milion de oameni privesc cu evlavie anual relicvele sfinte din biserica „Santa Croce in Gerusalemme“ din Roma.
Sfânta Elena (250-330) a fost mama primului împărat roman creştin, Constantin. Se spune că aceasta a descoperit mormântul şi crucea lui Iisus într-o vizită la Ierusalim. Pe cruce se păstrase inscripţia „INRI“ (Iesus Nazarenus Rex Iudaeorum = Iisus din Nazaret, regele iudeilor). Aceasta a adus nişte cuie şi nişte grinde împreună cu inscripţia „INRI“ la Roma.
9.      Cămaşă  sfântă a lui Iisus din Trier
Foto: Tunica sfântă a lui Iisus din Trier. O poză din 1995
545 000 de pelerini au venit la ultimul pelerinaj din anul 2007 din Trier. Cămaşă este expusă doar o dată la 30 de ani. În secolul 20 a putut fi văzută de trei ori. Această cămaşă a fost purtată de Iisus cu puţin timp înainte de a fi crucificat şi se află în Trier din anul 1196.
10.  Cele patru obiecte sfinte din Aachen
Foto: Doi preoţi aşază relicvele din Aachen într-un cufăr roşu în altar. Imaginea provine de la ultimul pelerinaj din anul 2007. În acest an, relicvele pot fi din nou văzute.
90 000 de pelerini au venit la ultimul pelerinaj din anul 2007 la domul din Aachen.
În racla domului din Aachen se află patru obiecte sfinte: Scutecele lui Iisus, veşmântul purtat în jurul bustului de Iisus atunci când a fost crucificat, rochia Fecioarei Maria şi năframa în care a fost învelit capul sfântului Ioan Botezătorul după ce a fost decapitat.
Se spune că Carol cel Mare a adus obiectele sfinte. Relicvele sfinte pot fi văzute o dată la şapte ani. Anul acesta pot fi văzute din nou.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...