Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

marți, 12 august 2014

Misterele privind sursa virusului Ebola din Africa de Vest


    Totul a început cu o tragedie întâmplată în cadrul unei familii. 

    De aici a luat naștere cea mai îngrozitoare epidemie de Ebola din toate timpurile.

    De luni bune, cazurile de decese provocate de virusul Ebola în Africa de Vest au ajuns la un număr de 1000. Oamenii de știință au încercat să reconstituie modul de răspândire a molimei. Rezultatul la care au ajuns seamănă cu scenariul unui film horror.
   Totul a început în sătucul Meliandou din sud-vestul Guineei pe data de 2 decembrie 2013. Un copil de doi ani avea o febră puternică și îi venea să vomite tot timpul. O moașă și o asistentă au ajuns într-un suflet la acesta pentru a încerca să-l ajute, însă nimeni nu a mai putut să îl ajute. Copilul a murit după patru zile. În acel moment, nimeni nu a știut că acest copil a fost de fapt prima victimă a epidemiei de Ebola. Acesta a fost pacientul 0.
     Câteva zile mai târziu, a început și mama copilului să se plângă de dureri și sângerări bruște. Nici ea nu a putut si salvată. Femeia a murit pe data de 13 decembrie. După trei săptămâni, au murit pe rând fiica acesteia de trei ani, bunica, asistenta și moașa.
     După nouă luni, oamenii de știință de pe tot mapamondul au anunțat izbucnirea molimei în publicația The New England Journal of Medicine. Aceștia au oferit mai multe detalii despre ”pacientul 0” și despre modul cum s-a răspândit virusul. 
    Moașa care dorea să ajute familia infectată a murit ea însăși din cauza virusului Ebola și a răspândit virusul în mai multe sate. În satul său de origine, Dandou Pombo, s-a molipsit un membru al familiei și șase alți consăteni au murit. Aceasta a fost internată într-un spital în Guéckédou. Acolo, un infirmier s-a molipsit și el care a transportat virusul până în localitatea Macenta. Acolo au murit alți 15 oameni. Pe lângă aceasta, infirmierul i-a transmis virusul soacrei sale în Guéckédou și acolo au mai murit alți trei oameni.
     În timpul înmormântării moașei din satul Dawa s-au mai infectat mai mulți participanți, iar opt oameni au murit.  La acel moment, la începutul lunii februarie, molima s-a răspândit deja pe o regiune destul de mare, iar sute de oameni s-au infectat.
    Cu toate acestea, de abia pe data de 6 martie, medicii au confirmat că este vorba despre virusul Ebola.
S-au luat imediat măsuri de urgență, bani au fost alocați, iar experți au zburat pentru a cerceta totul, însă molima s-a răspândit foarte repede. Cazuri de infectare cu virusul Ebola au fost raportate și în Liberia, Sierra Leone și Nigeria.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...