Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

luni, 20 octombrie 2014

Ce caută ruşii în apele Suediei?

 În ultima perioadă circulă speculaţii potrivit cărora un submarin rusesc a fost surprins în apele suedeze, relatează cotidianul suedez Aftonbladet. 
Vera Efron, expertă suedeză în Rusia şi scriitoare, susţine că dacă nişte trupe militare ruseşti
ar opera în arhipelagul Stockholmului, atunci ar fi cel mai probabil vorba despre trupele speciale ruseşti Spetsnaz. Aceasta susţine că aceste trupe au mai operat odată în apele suedeze.
Scriitoarea Vera Efron în vârstă de 55 de ani, a emigrat din Uniunea Sovietică în Suedia la sfârşitul anilor 80 după ce a adus critici puternice la adresa regimului comunist. După ce a ajuns în Suedia, aceasta a publicat mai multe cărţi pe care le-a publicat prin propria sa editură, dintre care o carte despre trupele speciale ruseşti Spetsnaz şi una despre submarinul Kursk.
Pentru a aduna materiale pentru cartea sa, scriitoarea s-a întâlnit cu mulţi dintre aceşti soldaţi. Aceasta i-a întâlnit pentru prima dată atunci când scria o carte despre războiul din Cecenia. Potrivit acesteia, cei din Spetsnaz sunt nişte trupe speciale care execută anumite sarcini speciale. În ultima sa carte  "Med sikte på Sverige" (”Cu ochii pe Suedia”) aceasta povesteşte despre planurile Uniunii Sovietice de a cuceri Sudeia în timpul războiului rece. Atunci s-au desfăşurat multe operaţiuni în Marea Baltică care s-au reluat în prezent la scară largă, afirmă Vera.
Suedeza susţine că Rusia se simte ameninţată de extinderea NATO şi desfăşoară de aceea cel puţin la fel de multe operaţiuni militare în marea Baltică ca şi în marea Neagră. Aceasta spune că ţările baltice pot fi noile ţinte ale Rusiei după Crimeea.
Atunci când s-a întâlnit cu soldaţii Spetsnaz pentru a-şi scrie cartea, aceasta i-a întrebat dacă au desfăşurat operaţiuni militare în apele suedeze şi mulţi i-au răspuns că da.
Potrivit scriitoarei suedeze, NATO joacă un rol important în această situaţie. Dacă Suedia aderă la NATO, atunci activităţile militare ale Rusiei din marea Baltică se vor intensifica. O accedere la NATO a Suediei ar însemna ca Rusia să fie şi mai izolată într-un colţ.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...