Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

luni, 13 octombrie 2014

De ce a construit China insule artificiale în Marea Chinei de Sud-Est?

China emite pretenţii asupra Mării Chinei de Sud-Est. Imagini surprinse din satelit indică faptul că Beijingul a construit o altă insulă artificială în apropiere de insulele Spartly.
Imagini din satelit din 31 martie respectiv 7 august: China a construit o insulă artificială în apropiere de reciful Graven
Conflictul dintre China şi Vietnam pentru materiile prime din Marea Chinei de Sud-Est poate
să escaladeze. China şi-a construit a doua insulă artificială.în regiune. Imaginile din satelit arată două insule în apropiere de reciful Grave, care în Vietnam sunt numite Dá Ga Ven şi Dá Lac, iar în China Nanxun Jiao şi Xinan Jiao.
China mai construise înainte deja o platformă de beton în partea de vest a recifului, dotată cu sisteme antirachetă şi de telecomunicaţie. Chinezii au instalat un canal în mijlocul recifului.
Insula în formă de dreptunghi are următoarele dimensiuni: 300 cu 250 de metri. Împreună cu limba de pământ care duce la canal, a luat naştere o insulă cu o suprafaţă de 114 000 de metri pătraţi. Pe lângă aceasta, se poate cedea că insula este împrejmuită de un zid de beton la fel ca şi insula artificială din apropierea recifului Johnson construită de China în luna mai.
China şi Vietnam se ceartă de decenii bune pe insulele din Marea Chinei de Sud-Est. China emite pretenţii asupra aproape întregii mări. Cu toate acestea, şi alte state precum Filipine emit pretenţii.

În luna mai au avut loc proteste vehemente împotriva chinezilor după ce chinezii au instalat o platformă petrolieră în apropiere de grupul insulelor Paracel, aflate în apropiere de coasta vietnameză. Mai mulţi chinezi au fost răniţi, guvernul chinez aducând mai mulţi concetăţeni în siguranţă în China.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...