Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

marți, 28 octombrie 2014

Scenariu horror: Virusul Ebola poate fi folosit drept armă biologică

 Washington a apărut o teorie înspăimântătoare. 
Potrivit acesteia, terorişti precum jihadiştii Statului Islamic pot folosi virusul Ebola drept armă
biologică.
Marc Thiessen, care era însărcinat cu scrierea de discursuri pentru fostul preşedinte american George W. Bush a făcut public acest scenariu de groază în cotidianul „Washington Post“. Potrivit acestuia, teroriştii se pot folosi în două moduri de virusul Ebola:
► Prin atentate sinucigaşe cu bombă a unor terorişti infectaţi în nişte zone foarte aglomerate precum centrele comerciale. Sângele lor contaminat care va fi împrăştiat peste tot va infecta o mulţime de oameni.
► Prin metode ceva mai subtile precum colectarea de fluide infectate ale persoanelor diagnosticate cu virusul Ebola în diverse recipiente şi vărsarea lor pe tăvile oferite de însoţitoarele de zbor. Astfel, virusul s-ar putea extinde fără ca cineva să îşi dea seama.
Experţii sunt convinşi de un singur lucru, şi anume, statul islamic ar fi în stare oricând de astfel de atentate.
Înainte de executarea reporterului american James Foley, SI a încercat să o scoată din arest pe neurologa Dr. Afia Siddiqui (cu porecla Lady al-Qaida) care a fost arestată de către americani prin şantaj. Siddiqui posedă cunoştinţe de care statul islamic ar putea profita atât în ceea ce priveşte finanţarea atentatelor teroriste cât şi în ceea ce priveşte producerea de arme chimice şi biologice. Înainte de a fi arestată, se crede că acesta plănuia printre altele să răspândească virusul Ebola.
Expertul în securitate şi terorism, Scott Steward este, însă,  sceptic în ceea ce priveşte un astfel de scenariu. Totul ar trebui să înceapă cu aprovizionarea. Secta japoneză Aum a încercat deja prin ajutor medical să pună mâna pe virusul Ebola, însă nu au reuşit cu toate că pe atunci membrii acestei secte operau fără a fi observaţi.
Cei din statul islamic ar trebui să călătorească într-o ţară afectată de epidemia cu virusul Ebola. Acest lucru ar fi foarte dificil de realizat fără a atrage atenţia, mai ales că securitatea la aeroporturia devenit mult mai riguroasă. Chiar dacă virusul ar ajunge fără nicio problemă într-un laborator, acolo trebuie să se reproducă pentru a produce destul material pentru o armă biologică.
În ceea ce priveşte atentatele teroriste, Steward spune că atunci când cei infectaţi cu Ebola devin foarte molipsitori, aceştia zac la pat, au febră uriaşă şi trebuie să vomite continuu. Nu mai au astfel, puterea suficientă pentru a se infiltra într-o masă de oameni. Pe lângă aceasta, prin explozie, cei mai mulţi viruşi sunt omorâţi. De aceea, Steward susţine că un atentat terorist prin intermediul virusului Ebola este improbabil.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...