Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

marți, 18 noiembrie 2014

Cantitatea de ciocolată se va reduce la nivel mondial

Iubitorii de ciocolată încep să tremure. 
Un ingredient esenţial nu se mai găseşte în aceeaşi cantitate ca înainte. Cantitatea de cacao la
nivel mondial s-a redus substanţial.
Marii producători de ciocolată din lume precum Mars sau firma eleveţiană Barry Callebaut AG avertizează. Oamenii consumă mai multă ciocolată, decât cultivă fermierii arbori de cacao. În mod deosebit, China se evidenţiază prin consumul ridicat de ciocolată.
Până în anul 2020 se poate ajunge la un deficit serios în ceea ce priveşte cantitatea de cacao la nivel mondial. Principalele motive pe lângă consumul ridicat de ciocolată la nivel mondial sunt alţi factori locali precum seceta sau epidemia de ebola din Africa de Vest care au dus la un adevărat haos economic.
Potrivit statisticilor organizaţiei internaţionale ICCO, rezervele globale de cacao au ajuns la cea mai mare scădere din ultimii 50 de ani. Din anul 2012, cacaua s-a scumpit cu până la 60 la sută, potrivit Washington Post.
Cererea crescută pentru ciocolata neagră a contribuit şi ea la această situaţie, deoarece la ciocolatele negre este folosită o cantitate mai mare de cacao.
Pentru a rezolva această situaţie, o echipă de cercetători a fost deja însărcinată să cultive arbori de cacao care pot produce de şapte ori mai multe boabe de cacao. Între timp, producătorii şi-au propus să pună la vânzare batoane de ciocolată mai mici sau să reducă cantitatea de cacao folosită.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...