Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

luni, 24 noiembrie 2014

Cum arată Europa planetei Jupiter

Sonda spaţială „Galileo” a realizat la sfârşitul anilor 90 numeroase fotografii ale lunii planetei Jupiter, Europa. 
O fotografie prelucrată recent de NASA arată splendoarea astrului planetei Jupiter la o
rezoluţie foarte mare.
Cele mai mari patru luni ale planetei Jupiter, Io, Europa, Ganymed şi Kallisto au fost descoperite de către Galileo Galilei. Astronomul le-a descoperit în anul 1620 prin intermediul telescopului său.
Între timp s-au aflat mai multe despre aştrii planetei Jupiter în afară de numele lor, atenţia principală concentrându-se pe luna îngheţată Europa. Sub suprafaţa îngheţată de minus 150 de grade Celsius se ascunde cel mai probabil un ocean cu apă sărată cu o adâncime de aproximativ 100 de km. Astfel, este posibil ca aici să se găsească unele forme simple de viaţă. Cercetătorii au descoperit asta cu ajutorul măsurătorilor realizate cu ajutorul sondei spaţiale „Galileo” care a fost lansată pe data de 18 octombrie 1989 de către NASA.
Sonda spaţială a zburat parţial atât de aproape de astrul planetei Jupiter, încât aceasta putea recunoaşte obiecte de dimensiunea unui autobuz. În anul 2001, NASA a făcut publică prima fotografie cu suprafaţa lunii.
Pe atunci, posibilităţile de prelucrare a imaginilor erau atât de reduse, încât imaginea cu suprafaţa astrului avea o rezoluţie relativ mică. În prezent, oamenii de ştiinţă au prelucrat din nou această imagine.
Cercetătorii au combinat imaginile realizate la sfârşitul anilor 90 care au fost realizate prin diferite filtre. Pe lângă aceasta, au umplut micile goluri din imagini şi au aplicat un nou efect de corectare a culorii.

Imaginea făcută publică de către NASA are o rezoluţie mare şi arată luna planetei Jupiter aşa cum ar fi văzută cu ochiul liber. Se pot observa suprafeţe roşii-maronii şi linii curbe. Zonele care au culoarea albastră sau albă constau în mare parte din apă îngheţată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...