Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

luni, 3 noiembrie 2014

De unde vine numele Oliver

Oliver este un nume bărbătesc, care mai ales în spaţiul vorbitor de limbă engleză este folosit şi drept nume de familie. 
Numele Oliver s-a răspândit în spaţiul vorbitor de limbă germană de abia la sfârşitul anilor 50.
Varianta feminină a numelui este Olivia, Olivera sau Livia. În Franţa, numele apare sub forma Olivier, iar în Italia Olivero:
Originea numelui nu este în totalitate cunoscută. Numele Oliver are o rădăcină comună cu numele Olaf şi numele care încă mai sunt folosite în Islanda, Ólafur şi Óleifr.
Semnificaţia numelui este „urmaşul strămoşului“. Numele de origine germanice au fost extrem de variate. Doar patru din 1000 de oameni aveau acelaşi prenume. Olafr, Oleifr, Olver, Olvar şi Olbhur erau diferite moduri de scriere în Anglia care aveau aceeaşi semnificaţie. În cartea scrisă în vechea islandeză, Landnámabók (Cartea colonizării Islandei între anii 870 şi 930), sunt menţionate 17 variante ale numelui Oliver.
Numele Oliver are şi rădăcini din vechea limbă germană. Acesta provine de la numele Alfhari/Althir, unde alf înseamnă fiinţă de mică statură, iar hari înseamnă războinic.
Prenumele Oliver nu prea era pus în prima jumătate a secolului al XX-lea. De abia în anii 50 a crescut puternic în popularitate.
Ziua evanghelică a numelui pentru cei cu numele acesta este 10 iulie. Ziua numelui de origine catolică pică pe 11 iulie. În această zi în anul 1975 a murit cardinalul irlandez canonizat, Oliver Plunkett. Un alt sfânt cu acest nume este Oliver din Ancona.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...