Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

miercuri, 3 decembrie 2014

Insula misterioasă din apropierea New York-ului

În East River, între cartierele Bronx şi Queens se află micuţa insulă North Brother. Pe această insula se află mai multe clădiri, însă acestea sunt de mult parasite. 
De 50 de ani, insula este părăsită, iar nimeni nu are voie să pună piciorul aici. Cu toate
acestea, nişte fotografi au reuşit să facă nişte poze cu clădirile degradate
Istoria insulei North Brother este atât de blestemată încât se poate spune că acest loc este aducător de nenorociri. Probabil că din această cauză, new-yorkezii au renunţat la insula cu o suprafaţă de 5,3 hectare în ciuda poziţiei sale centrale la doar câteva sute de metri depărtare de cartierul Bronx. Faptul că este aducătoare de nenorociri reiese şi din poziţia insulei. Poarta iadului (Hell Gate) este o strâmtoare în East River între cartierele Bronx şi Queens, în care există nişte curenţi atât de periculoşi încât aici s-au scufundat mai multe vase la sfârşitul secolului al XIX-lea. Chiar şi în prezent, această porţiune a râului East River este considerată greu de navigat.
Insula North Brother şi insula mai mică învecinată South Brother au fost descoperite încă din anul 1614. Din cauza curenţilor râului, Insula a rămas nepopulată mult timp. În anul 1885, primăria oraşului a decis să construiască un spital de carantină pe insulă numit Riverside Hospital. Oraşul New York care era suprapupulat era supus la numeroase boli molipsitoare precum lepră, tuberculoză, tifus şi altele. Locul unde se afla insula părea perfect, fiind aporape de oraş şi înconjurat de ape deci izolat. Noul spital s-a umplut însă rapid, iar în timpul marii epidemii de tifus au fost aduşi mai mult de 1200 de pacienţi care din cauza lipsei de spaţiu au fost plasaţi în afara spitalului în corturi. Condiţiile de igienă de atunci erau catastrofale, existând o lipsă de aparate medicale şi personal.
În apropiere de isulă a avut loc cea mai mare catastrofă maritimă din SUA de până acum. Pe data de 15 iunie 1904, corabia General Slocum a luat foc în timp ce naviga pe East River şi s-a scufundat. 1021 de oameni au murit, majoritatea fiind femei şi copii din comunitatea imigranţilor germani din New York. Se spune că numărul victimelor a fost chiar mai mare, deoarece copiii sub un an nu aveau nevoie de bilet. Corabia care a luat cu totul foc a naufragiat pe insula North Nrother. Personalul spitalului Riverside Hospital şi pacienţii au încercat să-i salveze pe supravieţuitori şi au format un lanţ de oameni între coasta insulei şi spital. Doar 321 de oameni au supravieţuit catastrofei.

Insula este considerată un loc blestemat care a adus numai nenoriciri şi de aceea nimeni nu mai are voie să calce pe această insulă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...