Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

joi, 8 ianuarie 2015

Miracolul înfăptuit la Köln de Regii Magi


Cei trei regi magi din Orient, sau Regii Magi, sunt vizitatorii care au venit din ţări străine să-i aducă omagiu pruncului Iisus, aur, smirnă şi tămâie.
În Evanghelii nu sunt precizate numele acestor înţelepţi (numiţi magi de la cuvântul grec magoi, care înseamnă înţelept). Ideea despre originea lor regală provine de la scriitorul latin Tertulian (150-220), iar numele lor a fost evocat mai târziu de teologul Origen (185-253). Unele tradiţii creştine îi popularizează sub numele Melchior, Balthazar şi Gaspard. Occidentul medieval i-a venerat ca sfinţi, iar relicvele lor sunt păstrate în catedrala din Köln.
Cu dimensiunile sale imense, 142 de metri lungime şi 43 de metri înălţime, această catedrală este punctul de reper al superbuluin oraş german. Când a fost terminată, turnurile sale, cu înălţimea de 157 de metri, erau cele mai înalte din lume. În primăvara anului 1945, după bombardamentele din cel de-Al Doilea Război Mondial, rămăsese atât de puţin din oraş, încât Aliaţii propuseseră reconstruirea Kölnului în altă parte. Deasupra ruinelor, doar catedrala rămăsese semeaţă în picioare, protejată de regii magi.
fotografii: Wikipedia
În Spania, copiii aşteaptă cadouri de la regii magi la 6 ianuarie, când sde sărbătoreşte botezul Domnului. Cu o zi înainte de Bobotează, la Madrid, are loc « Paeada Celor Trei Regi Magi », deosebit de spectaculoasă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...