Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

vineri, 27 februarie 2015

China construiește cel mai lung pod suspendat din sticlă

Chinezii demonstrează că își merită renumele. 
Foto: Dacă vă uitați cu atenție prin podeaua de sticlă a podului, puteți observa în josul prăpastiei un râu. Podul care este de fapt o copie îți taie răsuflarea.        Nu numai că au copiat aproape exact celebrul pod din Marele Canion ci și l-au depășit în ceea ce
privește lungimea. Este atât de tipic chinezesc. În timp ce podul care oferă o privelişte unică asupra Marelui Canion are o lungime de 22 de metri dintr-o margine în alta, bijuteria Chinei are o lungime de 27 de metri. Construcţia de sticlă a fost ridicată într-o regiune pitorească pe stâncile parcului Longgang National-Geopark, din Yunyang, în apropiere de oraşul chinezesc Chongqing din sudul Chinei.
La sfârşitul lunii aprilie, lucrările de construcție, ale căror costuri se ridică la o sumă amețitoare de 5, 6 milioane de euro, vor fi finalizate. Planul este destul de bun, deoarece, după 1 mai, majoritatea chinezilor au mau multe zile de concediu şi pot veni la proaspăt inauguratul pod de tip Skywalk.
Cu toate acestea, un record tot nu este doborât de către chinezi. De pe podul deasupra Marelui Canion se poate vedea, la o adâncime de 1.100 de metri, râul Colorado. Varianta chineză, însă, oferă o privelişte care atinge adâncimea de doar 718 metri!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...