Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

sâmbătă, 28 februarie 2015

Miracol ? Statuia Fecioarei Maria nu există, dar se vede !



Poate să pară incredibil, dar e adevărat. În nişa de deasupra altarului din capela sanctuarului Notre-Dame-de-Lourdes din Alta Gracia, Argentina, nu există statuia Sfintei Fecioare, dar i se vede imaginea, în timp ce nişa e în realitate goală.
Fecioara Maria a fost multă vreme în nişă, dar a fost scoaă în 2011
Nu e o imagine plană,
ci una în relief, în trei dimensiuni : chiar şi pliurile veşmintelor sunt vizibile. Seamănă cu o hologramă. Şi nu este o iluzie fiziologică, fructul devoţiunii exaltate a unor pelerini. Credincioşi sau necredincioşi, toţi care intră în sanctuar văd imaginea, care apare şi în fotografii. Se distinge perfect de la intrare şi dispare puţin câte puţin pe măsură ce te apropii de altar.
Aşa se vede Fecioara, deşi statuia nu mai e în nişă
De când datează fenomenul?
În această capelă, construită şi sfinţită în 1927, a existat, timp de mai mulţi ani, o statuie a Fecioarei, Notre-Dame de Lourdes. În august 2011, statuia a dost scoasă din nişă pentru a fi restauratp. Câteva vzile mai târziu, unul din preoţii capelei se regătea să închidă uşa principală, când a văzut o siluetă, ce părea din ipsos, pe locul în care se aflase înainte statuia Fecioarei. Apropiindu-se de altar de mai multe ori, el a observat că imaginea dispărea pe măsură de se apropia. Ori statuia nu mai era acolo. După constatarea fenomenului, care era vizibil pentru toate persoanele care vizitau locul, a fost dat următorul comunicat : « Apariţia imaginii Foarte Sfintei Fecioare nu are, până în această zi, o explicaţie raţională. Trebuie interpretată drept un semn pentru întărirea credinţei ».

Une chapelle en 1924

Capela este situată pe un teren mare, într-un parc de mai multe hectare, unde, în 1916, a fost inaugurată o replică a grotei Massabielle din Lourdes, unde Fecioara a apărut în  1858 sfintei Bernadette Soubirous. Ideea şi realizarea s-au datorat la două femei din Buenos Aires, Guillermina Achával Rodríguez de Goyena şi Delfina Bunge de Gálvez, scriitoare, soţia autorului Manuel Gálvez. După construirea grotei, locul a devenit centrul unde afluează mulţimile de pelerini şi unde se înmulţesc manifestările de dragoste faţă de Maica Domnului. În 1922, s-a constiuit un comitet pentru construirea unei capele, a cărei primă piatră a fost pusă în 1924 de către episcopul de Cordoba din epocă, Mgr José Anselmo Luque, care a fost sfinţită în 1927.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...