Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

miercuri, 11 februarie 2015

Cum se demolează un vechi coş de fabrică în Germania?

     In localitatea Langenhessen
din regiunea Werdau, care are o populatie de 1900 de locuitori, va fi demolat cu mâna vechiul coş vechi de 100 de ani al fostei fabrici de ţesături din localitate.
    Muncitorii demontează fiecare bucată de piatră! O astfel de metodă este mult mai scumpă decât demolarea prin detonare a coşului denumit "lunganul". Toata lumea se întreabă de ce nu se recurge la detonare. Mario Scholtz, director al firmei de demolări SIS (Sächsischer Industrieservice), declară că motivul pentru care nu se recurge la o demolare este dat de faptul că toate cladirile din jur sunt folosite. Pentru aşa ceva este nevoie de precizie. Demolarea "lunganului" nu numai că este foarte periculoasă, dar este si migaloasă.
    Iată cum are loc demolarea: Doi muncitori sunt ridicaţi într-o gondolă de o persoană de către o macara de 76 de metri, aceştia fiind legaţi cu centuri de siguranţă. Din cauza efortului mare, ei sunt menţinuţi sus maxim doua ore şi jumătate. Unul dintre ei desprinde ţiglele cu un ciocan pentru demolări, iar cel de-al doilea se asigură că nimic altceva nu cade aiurea şi că totul cade în coş.
   Lucrările de demolare vor dura aproape două săptămâni. O parte din turn, cu înălţimea între 40 şi 50 de metri, va rămâne intactă în funcţie de starea pereţilor.
Pentru a vedea fotografiile complete accesaţi aici: 
http://www.bild.de/regional/chemnitz/werdau/wir-legen-den-langen-per-hand-flach-39712810.bild.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...